Arsenal löi West Hamin Lontoon derbyssä

Photo by Tony Wu Photography ud83cuddf2ud83cuddf2 on Pexels.com

Tykkimiehet nujersivat paikallisvastustajansa keskiviikkoiltana Lontoon Emiratesilla jalkapallon Valioliigassa. Maalintekijöinä kunnostautui Arsenalin nuoriso-osasto.

Teksti: Tatu Haglund

Ottelu alkoi tarkkaillen, eikä ensimmäiseen puoleen tuntiin nähty vaarallisia maalipaikkoja. Mitä pidemmälle jakso eteni, sitä suuremmaksi paine alkoi kasvaa Lukasz Fabianskin vartioiman maalin läheisyydessä. Erityisesti Arsenalin Bukayo Saka tuntui olevan terävällä pelipäällä, mutta viimeinen silaus maalin läheisyydessä jäi uupumaan.

35. minuutilla West Ham kävi lähellä maalintekoa. Vapaapotkun jälkitilanteesta pallo ajautui Pablo Fornalsille, jonka laukaus meni vain hieman ohi takakulmasta.

Ensimmäisen puoliajan viimeisen viiden minuutin aikana Arsenal loi tukun maalipaikkoja. Ensin Granit Xhaka pääsi yrittämään rangaistuspilkun tietämiltä, mutta laukaus jäi West Ham -puolustuksen jalkoihin. Heti perään Kieran Tierney täräytti kaukolaukauksen ilmasta voimalla Hammers -maalin ylärimaan.

Vielä ennen taukoa Alexandre Lacazette pääsi kokeilemaan hyvältä sektorilta, mutta Fabianski torjui pallon alakulmasta. Irtopallo ajautui Gabriel Martinellille, jonka yritykseen Craig Dawson sai jalkansa väliin ja pelasti tilanteen.

Tykkimiehet saivat lentävän lähdön toiselle puoliajalle, kun Lacazette vapautti vasemmalta Martinellin läpiajoon. Brasilialainen viimeisteli varmasti takakulmaan siirtäen Arsenalin 1-0-johtoon.

West Hamin ottelun paras maalintekopaikka siunaantui Jarrod Bowenille 53. minuutin kohdalla. Arsenal haparoi avauspelaamisensa kanssa, ja englantilaislaituri pääsi laukomaan kohti takakulmaa. Kotijoukkueen maalilla Aaron Ramsdale venyi kuitenkin mahtavaan torjuntaan.

Reilun tunnin pelin jälkeen ottelu sai merkittävän käänteen. Vladimir Coufal taklasi Lacazettea rangaistusalueen sisällä, ja hetken mietinnän jälkeen erotuomari Anthony Taylor tuomitsi tilanteesta rangaistuspotkun Tykkimiehille. Kaupan päälle Coufal näki punaista saatuaan toisen varoituksen.

Vieraiden maalilla hyvän ottelun pelannut Fabianski onnistui kuitenkin pysäyttämään Lacazetten rangaistuspotkun oikeasta alakulmasta ja piti West Hamin mahdollisuudet avoinna.

Ottelun loppu oli pääosin kosmetiikkaa, eikä vajaamiehinen vierasjoukkue onnistunut luomaan vaarallisia tilanteita Ramsdalen maalille. Arsenal puolestaan kävi vielä viimeistelemässä toisen maalinsa, kun 87 minuuttia oli pelikellossa. Vaihdosta sisään tullut Emile Smith-Rowe laukoi tarkasti vastahyökkäyksestä pallon etukulmaan. Maali oli Arsenal-kasvatille jo kauden kuudes.

Voitto nosti Lontoon punaiset neljänneksi sarjataulukossa West Hamin ohi. Sarjan kärkikolmikko alkaa olla omilla pisteluvuillaan, mutta neljännestä Mestarien liiga -paikasta voidaan nähdä kauden aikana vielä tiukka taistelu.