Espoon salibandyderby palaa Metro Areenalle: “Kiva kohdata rakas vastustaja”

Kuva: Westend Indians Instagram

Salibandyn MM-kotikisat on saatu päätökseen, joten katseet kääntyvät jälleen F-liigaan. Perjantaina 17. joulukuuta on luvassa yksi kauden odotetuimmista otteluista, kun Westend Indians ja Esport Oilers ottavat mittaa toisistaan Espoon derbyssä. Öljymiesten päävalmentaja Heikki Luukkonen ennakoi tasaista ja kuumaa vääntöä.

Teksti: Eetu Moisio

Ottelu pelataan jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan Espoon Metro Areenalla. Joukkueet ovat kohdanneet “jäähalliderbyssä” kolme kertaa aikaisemmin, ja Oilers on vienyt nimiinsä kaikki kolme ottelua. 

Lähtökohdat perjantain otteluun ovat mielenkiintoiset. 12 pelatun ottelun jälkeen joukkueet ovat sarjataulukossa tasapisteissä. 

Esport Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen ennakoi perjantai-illan paikalliskamppailusta tasaista.  

“Ottelua on vaikea lähteä arvioimaan, koska MM-kisojen vaikutusta ei voi vielä tietää. Molemmilla joukkueilla tulee olemaan omat hetkensä ottelussa. Se joukkue voittaa, joka käyttää nämä hetket paremmin. Kliseistä ilmausta käyttäen: tulee olemaan maalin peli.”

Odotettavissa on jälleen tasainen kamppailu Indiansin ja Oilersin välillä, sillä viisi viimeistä joukkueiden kohtaamista on päättynyt vain yhden tai kahden maalin erolla. 

“Henkinen ja fyysinen kuorma on merkittävä”

MM-kisojen vaikutuksella Luukkonen viittaa nopeaan siirtymiseen MM-kisoista takaisin F-liigaan. Oilersin ja Indiansin maajoukkuepelaajilla on alle viikko aikaa palautua MM-kisoista.

“Maajoukkueen pelaajilla on takana valmistava leiri sekä MM-kisat. Näistä johtuva henkinen ja fyysinen kuorma pelaajille on merkittävä”, Luukkonen muistuttaa.

MM-kisoissa maalintekotaidoillaan ihastuttanut Justus Kainulainen on yksi Oilersin joukkueen tärkeimmistä pelaajista. 22-vuotias hyökkääjä voitti suomalaisten maalipörssin MM-kisoissa ja on F-liigan pistepörssin toisella sijalla 28 tehopisteellä. Justus Kainulaisen veli Rasmus oli toinen Öljymiesten pelaaja Suomen maajoukkueessa. 

Indiansin joukkueesta nähtiin ykkösketjun puolustaja Otto Lehkosuo MM-kisoissa.

“Torstaina pidetään kevyet viimeistelevät treenit perjantain ottelua varten, jolloin Kainulaiset palaavat takaisin harjoituksiin. Se on kaikkien kannalta paras ratkaisu, ja asiasta on sovittu pelaajien kanssa”, Luukkonen paljastaa.

Veljekset ovat tottuneet pelaamaan yhdessä, joten kaksikon välinen peli lähtee todennäköisesti kulkemaan nopeasti perjantaina.

Justus Kainulainen on yksi Suomen lupaavimmista pelaajista. Kuva: Tinja Sallinen

Luukkonen kertoo, että Oilersin valmistautuminen ei eroa muista kauden otteluista, mutta pelinä paikalliskamppailu on aina erilainen.

“Rakasta vastustajaa vastaan on kiva pelata, ja ottelutapahtuma on aina hieno. Metro Areenalla on upeat olosuhteet, ja molemmista seuroista tulee paljon kannattajajengiä paikalle.”

Kauden ensimmäinen taistelu Espoon herruudesta alkaa huomenna perjantaina kello 18:30.