Vaalivoitto oikeistolle Italiassa – “äärioikeiston” Meloni pääministeriksi

Oikeistokoalitio sai alustavan tuloksen mukaan 41–45 % äänistä. Vaalivoittaja on Giorgia Melonin johtama Italian veljet -puolue. 

Italialaiset äänestivät tänään uudesta parlamentista. Selkeän voiton saavutti äärioikeistolainen Italian veljet -puolue, joka on alustavan vaalituloksen mukaan saanut 22,5–26,5 prosenttia äänistä ja nousi näin suurimmaksi puolueeksi.

Italian veljien johtajasta, Giorgia Melonista näyttää tulevan Italian pääministeri. Vaalitulos on hurja voitto Melonin puolueelle, sillä edellisissä vaaleissa Italian veljet sai vain 4 prosenttia äänistä.

Äänestyspaikkojen jonoja on vaalisunnuntain aikana kuvailtu hurjiksi. Pitkien jonojen vuoksi äänestäjille luvattiin, että he saavat jättää äänensä äänestysajan loppumisen jälkeen, mikäli he ovat olleet äänestyspaikalla ennen sulkemisaikaa. 

Giorgia Melonin valinta on aiheuttanut vahvan reaktion monissa.