Räppäri 50 Cent saapuu jälleen Suomeen sunnuntaina 2.lokakuuta

Grammy-palkittu megatähti 50 Cent saapuu jälleen Suomeen sunnuntaina 2. lokakuuta. Aiemmin kesällä Blockfesteillä huippubileet tarjonnut räppäri esiintyy Helsingin jäähallissa Nordenskiöldin­kadulla. Keikka alkaa klo 20 ja lippuja on vielä saatavilla. Lippuja voi ostaa lippu.fi sivuilta alkaen 79.90euroa.

Tähden keikka on osa hänen Euroopan kiertuettaan. Hän aikoo jatkaa Suomen kautta Ruotsiin ja Norjaan. 50 Centin tunnetuimpia hittejä on In Da Club, Candy Shop, P.I.M.P. Hänen ensimmäinen Suomen keikka oli vuonna 2006 ja se järjestettiin Hartwall Areenalla. 

50 Cent, oikealta nimeltään Curtis James Jackson, on tehnyt myös näyttelijän töitä. Hän näyttelee mm. Elokuvassa “Get rich or die tryin”, joka kertoo tähden omasta elämästä ja kuinka hän nousi huumeiden myyjästä maailmanluokan räp-tähdeksi. Elokuva julkaistiin vuonna 2005, kun taas itse levy tuli julki 2003. Elokuvan nimi tulee 50 Centin esikoisalbumista, joka nousi maailmankuuluksi. 

Räppärin elämästä ei puutu väkivaltaa. Vuonna 2000 50 Centiä ammuttiin 9 kertaa hänen isoäitinsä talon edessä. Ampumavälikohtaus tapahtui 50 Centin ja artisti Ja Rulen riidan jälkeen. Tapauksesta järjestettiin oikeudenkäynti. Tapahtuman seurauksena, 50 Cent irtisanottiin levy-yhtiö Columbiasta. 

Artistin ura lähti kuitenkin nousuun vuonna  2002, kun raptähti Eminem sai 50 Centin mixtape kokoelman ”Guess Who’s back” käsiinsä. Kuunneltuaan kokoelman, räppäri kutsuttiin tapaamaan Eminemiä ja Dr Dretä. Tapaamisen jälkeen 50 Centille tarjottiin miljoonan dollarin levytyssopimusta, jonka räppäri hyväksyi.

Kirjoittaja: Linda Mäkinen