New York Giants voitti sekoilevan Washington Commandersin

Amerikkalaisen jalkapalloilun ammattilaisliigassa pelaava New York Giants pelasi sunnuntai-iltana ottelun Washington Commandersia vastaan.

Teksti: Jani Rinkinen

 

Ottelun selkeä ennakkosuosikki oli Commanders. Ottelun alku oli kuitenkin täysin sekava Washingtonin osalta, kaksi ensimmäistä hyökkäystä päätyi pallonmenetyksiin. Ensin pelinrakentaja Sam Howell heitti syötönkatkon, ja seuraavassa hyökkäysvuorossa he rähmäsivät pallon, ja Giants sai pallonhallinnan. 

 

Ottelun ensimmäinen touchdown nähtiin Giantsin toimesta, kun varaamaton pelinrakentaja Tommy DeVito heitti pallon Saquon Barkleylle ja ottelun ensimmäinen pistesuoritus oli syntynyt. Ensimmäisen neljänneksen lopulla, Commanders kavensi vielä potkumaalilla tilanteeksi 3–7.

 

Toisella neljänneksellä Giants onnistui pisteiden teossa toisella hyökkäysvuorolla, kun DeVito vapautti upealla pitkällä heitolla Darius Slaytonin ja Giants siirtyi 3–14 johtoon.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Washingtonin pelinrakentaja sai juostua pallon maalialueelle ja kavensi tilanteeksi 9–14, kun potkaisija Joey Slye epäonnistui lisäpistepotkussa. Touchdownin syntyessä jälkitilanteesta kahakasta ajettiin molempien joukkueiden yhdet pelaajat ulos, Commandersilta Curtis Samuel ja Giantsilta Cor’Dale Flott.

 

Kolmas neljännes alkoi jo tutulla kaavalla kun Commanders rähmäsi pallon Giantsille. Giantsin hyökkäyspeli kuitenkin takkusi ja joukkue päätyi molempien hyökkäysvuorojen osalta pallon potkaisuun vastustajajoukkueelle. Commanders sai vielä kenttäpotkumaalin aikaiseksi ja kavensi pelin tilanteeseen 12–14. Kolmannen neljänneksen lopulla Washington rähmäsi vielä kerran pallon Giantsille.

 

Viimeisellä neljänneksellä Giants sai aikaiseksi ottelun kolmannen touchdowninsa kun Barkley löytyi läheltä maalialuetta ja juoksi pallon kanssa maaliin. Tilanne oli tässä vaiheessa 12–21. Commandersin pelinrakentaja Howell tarjosi voittoa seuraavassa hyökkäysvuorossaan, kun hän heitti jälleen syötönkatkon, jonka seurauksena Giants sai kenttäpotkumaalin ja siirtyi 12–24 johtoon. Commanders onnistui vielä kaventamaan, kun Howell löysi Jahan Dotsonin seuraavalla hyökkäysvuorolla. Tilanne oli tässä vaiheessa 19–24. Ottelun lopulla Howell heitti, vielä yhden syötönkatkon, jonka Giants palautti maaliin ja voitti Ottelun 19–31. 

 

Commanders heitti ottelussa 3 syötönkatkoa ja rähmäsi pallon 3 kertaa.