Hurja taistelu pronssista

 

Veikkausliigan pronssitaistelu on kinkkinen, kun liigaa on 3 kierrosta jäljellä.Taistelussa on mukana vielä neljä joukkuetta: VPS, IFK Mariehamn, FC Lahti ja MYPA.

VPS on vahvoilla pisteiden valossa mitalille, mutta kaikki ei ole niin mustavalkoista miltä näyttää. Vepsun otteluohjelma on paha, ensin se kohtaa vieraissa MYPAn. VPS on seitsemän pistettä edellä MYPAa ja tappio Anjalankoskella antaisi MYPAlle mitalisauman. Mikäli MYPA pystyisi voittamaan loput otteluistaan nousisi se 49 pisteeseen. MYPAn pitää toivoa suotuisia tuloksia kolmelta muulta pronssitaistojoukkueelta ja voittaa vielä RoPS ja JJK.

Vepsun pistemäärä on tällä hetkellä 47 ja kaksi muuta peliä ovat Pohjanmaanderby Jaroa vastaan ja elintärkeä vieraspeli viimeisellä kierroksella Maarianhaminassa. Kaunein skenaario on se, että pronssimitalin kohtalo ratkeaa vasta Maarianhaminassa sillä IFK huohottaa tällä hetkellä 2 pistettä VPS:n takana.

IFK:n tilanne on tällä hetkellä hyvä. Kolmella voitolla pronssimitali on varma, mutta vähempikin voi riittää. IFK kohtaa vielä FC Lahden, TPS:n ja VPS:n. Voitto Lahdesta niin FC Lahti on käytännössä ulkona mitaleilta eron kasvaessa 6 pisteeseen. Silloin peli on kahden kauppa, IFK:n ja Vepsun.

FC Lahden mitali vaatii ainakin 2 voittoa lopuista peleistä, todennäköisesti kaikki kjolme pitää voittaa. Lahden loppuohjelma on vaikea mm. vieraspeli tulevaa hopeamitalistia FC Honkaa vastaan on haastava.

Kävi miten kävi niin taistelu pronssista tulee olemaan hirveä, johon VPS lähtee suosikkina.Osoituksena tasapeli mestari HJK:ta vastaan viime pelissä.

veikkasliig

Jesse Happonen