Tyrmäävän toimittajanalun ensi-iskut

Thai Fight:in pressitilaisuus Bangkok, Thaimaa

Siiri Tura Thai Fight:in pressitilaisuudessa Bangkokissa, Thaimaassa. Kuvaaja Ville Koivunen.

Muuttaessani kotipaikkakunnaltani Kotkasta Helsinkiin, sai elämäni uuden suunnan. Vaikka urheilu on aina ollut osa elämääni, vasta muutama vuosi sitten rakastuin thainyrkkeilyyn, jonka parissa olenkin saanut kansallista sekä kansainvälistä menestystä. Urheilun ohella olen aina pitänyt myös kirjoittamisesta. Tässä sitä siis ollaan, 24 vuotiaana yhdistämässä kahta suurta intohimoani urheilujournalististen opintojen parissa. Tavoitteenani onkin nousta Suomen ensimmäiseksi kamppailu-urheilun naisasiantuntijaksi, ja tätä kautta tuoda lajeja suurempien ihmismassojen tietoisuuteen.

Fightsport on puhtaasti kamppailu-urheiluun keskittyvä urheilulehti jota seuraan aktiivisesti. Lehti tarjoaa suomen kattavimman tietopaketin ajankohtaisista kamppailu-urheilu uutisista 6 vuosijulkaisun tahdilla. Lehtitoimituksen ohella Fightsport julkaisee juttuja verkkosivuillaan. Sivustolla voi tutustua menneisiin lehtiartikkeleihin, saada sneak peakeja tulevan julkaisun jutuista sekä lukea ainoastaan verkkosivustolla ilmestyviä artikkeleita. Perinteisten medioiden lisäksi FightSport keskustelee reaaliaikaisesti twitterissä ajankohtaisimmista kamppailu-uutisista käyttäjänimellä @FightSportFI.

Fightsportin verkkosivusto fightsport.fi

Fightsportin verkkosivusto fightsport.fi

FightSport tekee myös läheistä yhteistyötä kamppailu-urheiluun keskittyvän radiomedian Häkkiradion kanssa. Kyseisen yhteistyön johdosta FightSport saa näkyvyyttä myös nettiradiossa.

Vaikka kamppailulajit ovat Suomessa tällä hetkellä nouseva trendi, on FightSportin tilaus edelleen hyvin marginaalista; verkkosivuston lähteen mukaan lehdellä on 723 kestotilaajaa. Facebookissa toimituksella on puolestaan 2708 tykkääjää ja twitterissä 1595 seuraajaa.

Urheilujournalistien kasvava joukko saa jatkuvasti lisää uusia mielenkiintoisia persoonia, joiden joukosta itselleni selkeäksi suosikiksi on noussut Yleisradion Urheiluruudun Petra Manner. Nuoresta iästään huolimatta hän on onnistunut vakiinnuttamaan itsensä YLE:n urheilutoimituksen asiantuntijakaartiin. Manner mm. juonsi Brasilian jalkapallon MM-kisojen studio-osuuksia hyvällä menestyksellä. Niin kuin usealla urheilutoimittajalla, myös tällä 29-vuotiaalla naisella on itsellään urheilutaustaa. Hän on harrastanut mm. uintia, tanssia sekä marathonjuoksuja.

Petra Manner - Urheiluruutu 30.05.20144

Petra Manner – Urheiluruutu 30.05.2011

SEURATUIMMAT URHEILULINKIT

http://www.fightsport.fi/

http://yle.fi/urheilu/

http://www.kulmassa.fi/

http://www.muaythai.fi/

http://www.ufc.com/