Alexander Ovechkin – 1000 syytä tykätä hänestä

alexander_ovechkin_3_2016-03-01

 

Kun vuonna 2004 Washington Capitals varasi Alexander Ovechkinin, odotettiin hänestä Yhdysvaltojen pääkaupungin joukkueen pelastajaa.

Vuonna 1998 joukkue pääsi Stanley Cup finaaleihin Detroid Red Wingsiä vastaan, mutta Capitals hävisi finaalisarjan suoraan otteluvoitoin 4-0. Tämän kauden jälkeen Capitals käytti yltiöpäisesti rahaa saadakseen mestaritason joukkueen. Joukkueessa pelasi muunmuassa tälläiset “tuntemattomuudet” kuin Jaromir Jarg, Pavel Bondra ja Michael Nylander. Kun menestystä ei tullut ja vuoden 2004 varautilaisuuteen Capitals sai ykkösvarauksen, oli varmaa että Ovechkinista tulee kaupungin uusi tähti. Ovechkin sai vielä NHL:n työsulun takia yhden lisävuoden Venäjällä kehittyä pelaajana, joten odotukset olivat hurjat häntä kohtaan. Kun vuoden 2005 varaustilaisuudessa Pittsburg Penguins varasi Ovechkin kovimman juniorimaajoukkue vastustajan Sidney Crosbyn, alkoi samantien vertailu heistä kahdesta, kumpi on maailman paras pelaaja. Heidän odotettiin dominoivan liigaa, ja sitä he myöskin tekevät edelleen.

Jo tulokaskaudella Ovechkin teki hurjat tehopisteet 52+54 ollen koko NHL:n pistepörssin kolmas. Hänet valittiin myös vuoden tulokkaaksi ennen Crosbya.

Ovechkin on aina tuulettanut maalia villisti. Osa asiantuntioista sanoikin, että Ovechkin ei pysty pelaamaan enää kolmekymppisenä NHL:ssä, koska hän loukkaantuu vielä niin pahasti tuulettaessa maaliaan. Nyt mittarissa on 31 vuotta ja maaleja 545 ja yhtä monta villiä tuuletusta, eikä tahti näytä hiipuvan. “The Great8” on voittanut neljänä edellisenä vuonna NHL:n maalipörssin. Tällä kaudellakin maaleja on 21 ja maalipörssin neljäs sija. Viime yönä Ovechkin sai ison merkkipaalun, kun hän teki uransa 1000 pisteen ja huomioitavaa siinä on että vasta 31-vuotiaana. Se on kova suoritus nykykiekossa.

Aina kun Ovechkin hyppää jäälle jotakin tapahtuu. Hän tykkää pelaa yleisölle ja faneille, paljon taklauksia ja laukauksia. Ja tietenkin näyttäviä maaleja. Ovechkin on yksi iso NHL:n vetonauloista. “Ovya” vihataan ja rakastetaan, mutta mikä tärkeintä häntä tullaan katsomaan paikan päälle.

Mutta yksi asia mikä häneltä puuttuu ja mitä häneltä odotetaan on Stanley Cupin voitto. Olisiko tämä se kausi.

Teksti: Ville Westerlund