Jokerit taistelee paikasta taivaassa

jokerit-4

 

 

Helsingin Jokerit ovat rämpineet tällä kaudella pahasti. Joukkue, jonka piti olla KHL-aikakauden parhaimpia onkin ollut jokereiden idän seikkailun ajan huonoin. Michael keränen, Joey Hishon, Sakari Salminen. Tässä muutama nimi joiden odotettiin ottavan ison roolin verkkojen venyttämisessä. Mutta miten kävikään. Keränen floppasi täysin ja pelaa nyt Liigaa Ilveksessä. Hishon ja Salminen vaeltavat varjojen mailla. Hishon on iskenyt maalin viimeksi 21.9 Novokuznetskia vastaan ja pelannut nyt siis 31(!) peliä ilman maalin maalia. Tähän asti 41 ottelussa maalisaldo on 3 – erittäin surkea tulos mieheltä josta kaavailtiin jokereiden 2.sentteriä. Salminen taas iski pisteitä kohtalaisesti alkukaudesta mutta on ollut jo pitkään kuin varjo itsestään. Parhaimmilla kausillaan Porilainen on tehnyt yli 40 pistettä. Tällä kaudella käy onni jos edes 30 pistettä menee rikki.


Jokereilla on ollut lisäksi koko kauden isoja asenneongelma. Suuria venäläisjoukkueita vastaan Jokerit syttyy pelaamaan hyvää lätkää ja joukkue onkin napsinut pisteitä varsin mallikkaasti monilta kovilta joukkueilta. Mutta pienempiä joukkueita vastaan Jokerit onkin sitten ollut suurissa vaikeuksissa. Vaikuttaa siltä että päävalmentaja Jukka jalonen ei saa joukkuettaan valmistautumaan tarpeeksi hyvin näiden “huonojen” joukkueiden kohtaamiseen.

 

Viime kauden Läntisen Konferenssin 2.sijan napannut Jokerit taistelee nyt pudotuspelipaikasta kynsin hampain. Pudotuspelien ulkopuolelle jääminen olisi katastrofi. Pisteitä joukkue tarvitsee kipeästi varmistaakseen paikan pudotuspeleissä. Häviöt pienempiä joukkueita vastaan eivät auta asiaa. Mutta. Jos Jokerit selviää pudotuspeleihin on varmaa että vastassa on vain ja ainoastaan jokeripakan sytyttäviä isoja joukkueita. Silloin on Hishonin, Salmisen ja muun Jokeri joukkueen viimeinen mahdollisuus pelastaa kausi. Loppujen lopuksi kukaan ei muista miten runkosarja meni jos pudotuspeleissä peli kulkee.

 

Erik-Kristian Mäki-Fränti