Ville Ulmanen – Matinkylästä Malagaan


Ville Ulmanen
on 21-vuotias jalkapallomaalivahti, joka edustaa Etelä-Espoon palloa. EsPa pelaa miesten kakkosdivaria, joka on Suomen kolmanneksi korkein sarjataso. Tässä haastattelussa sukellamme Ulmasen maailmaan.

– Jalkapallon aloitin 5-vuotiaana Helsingin Jalkapalloklubissa. Vuotta myöhemmin minusta tehtiin maalivahti ja sillä tiellä olen edelleen. Klubissa nousin myös ikäluokkani edustusjoukkueeseen 11-vuotiaana ja pelasin siellä 14-vuotiaaksi asti, Ulmanen kertoo.

 

Ulmanen vaihtoi seuraa peliajan perässä. HJK:hon hän oli liian lyhyt. Uusi seura oli HIFK ja joukkue B-juniorit.

– HIFK:ssa kasvoin pituutta ja pääsin treenaamaan miesten edustusjoukkueen kanssa 15-vuotiaana. Edustusjoukkue pelasi silloin kakkosdivaria. 17-vuotiaana tein debyyttini HIFK:n miesten kakkosjoukkueessa kolmosdivarissa, Ulmanen muistelee.

 

HIFK:n aikoina Ulmanen pelasi myös A-junioreiden, eli alle 19-vuotiaiden ykkösmaalivahtina. Kaudella 2014 joukkue teki historiaa, sillä se sijoittautui A-poikien ykkösdivarissa kolmanneksi. Kolmas sija oikeutti SM-karsintaan. Ulmanen oli tärkeä palanen tätä joukkuetta.

 

  • Kausi 2014 oli hieno kausi, yksi elämäni parhaista. Pelasin myös miesten kolmosdivaria, mutta pääasiallisesti A-junioreiden pelejä. Sain myös sinä kautena parhaan junioripelaajan palkinnon, Ulmanen kertoo.

 

Kaudella 2015 Ulmanen pelasi HIFK:n miesten kakkosjoukkueessa kolmosdivaria ja suoritti varusmiespalveluksen.

  • Armeijassa käytin hieman värikynää peliuraani liittyen ja selvisin puolella vuodella. Lisäksi sain yhtä paljon treenivapaita kuin Veikkausliiga-pelaajat, Ulmanen nauraa.

 

Vuoden 2015 lopulla Ulmanen siirtyi EsPa:n riveihin. Joukkueeseen siirtyi monia HIFK:n entisiä pelaajia, sekä Ulmasen vanha valmentaja.

 

  • Siirryin Espooseen, koska halusin edetä peliuralla. Lisäksi Espoossa oli tuttu valmentaja ja erityisesti maalivahtivalmentaja sai minut vakuuttuneeksi, että tässä vaiheessa uraa EsPa on oikea paikka minulle. Halusin myös korkeammalle sarjatasolle, Ulmanen kertoo.

 

Tällä hetkellä Ulmanen opiskelee Laurean ammattikorkeakoulussa liiketaloutta toista vuotta.

 

  • Treenejä on 3-4 kertaa viikossa ja pelit ovat yleensä viikonloppuisin. Sekä koululle että futikselle löytyy riittävästi aikaa ja ammattitutkinto on hyvä hankkia tulevaisuutta varten, Ulmanen hymyilee.

 

Ville Ulmanen ei ota paineita mahdollisesta jalkapallourasta, mutta myöntää, että pelaamisesta olisi mukava ansaita rahaa.

  • Kauden 2017 pelaan ainakin vielä EsPa:ssa. Toisaalta haluan myös kokeilla ylempiä sarjatasoja. Jos emme nouse ykkösdivariin EsPa:n kanssa, aion yrittää hankkia sopimuksen johonkin ykkösdivari-jengiin, Ulmanen pohtii.

 

Tänä vuonna Ulmanen täyttää 22-vuotta, joka on maalivahdille vähän. Yleensä maalivahdit kypsyvät vanhemmalla iällä, ja lähes 190 senttimetriä pitkällä Ulmasella on vielä kaikki ovet avoinna.

 

  • Olisihan se mukava joskus päästä Veikkausliigaan pelaamaan, mutta kuten sanoin, en ota paineita jalkapallosta. Menen kausi ja peli kerrallaan, Ulmanen kertoo.

 

Nähtäväksi jää, mitä Ulmasen ura tuo tullessaan. Haastattelun lopussa Ulmanen kertoi unelmansa.

 

  • Unelmani olisi päästä Malagan kolmosveskariksi. Helppoa rahaa, lämpöä, aurinkoa ja kauniita naisia, Ulmanen nauraa.ctwy1nlwcaitlh6