RoPS luopuu sarjapaikastaan miesten Ykkösessä, Miska Ylitolva: “Haastetta pitää lähteä hakemaan etelästä”

Kuva: Miska Ylitolva Instagram

Koronapandemia rajoituksineen on runnellut monia urheiluseuroja. Talousvaikeudet ovat ajaneet Veikkausliigassakin pelanneen RoPSin luopumaan sarjapaikastaan miesten Ykkösessä. Kakkosdivisoona ei kuitenkaan riitä kaikille pelaajille.

Teksti: Laura Santikko

9-vuotiaana perheensä kanssa Rovaniemelle muuttanut puolustaja Miska Ylitolva, 17, aloitti jalkapallon ala-asteikäisenä kavereiden innoittamana. Ylitolva pelasi Santa Claus -nimisessä junioriseurassa.

”Vaikka olimme Santa Clausin historian parhaiten menestynein joukkue, korkeat tavoitteet saivat minut kuitenkin vaihtamaan seuraa Rovaniemen Palloseuraan B-juniori-ikäisenä. Hyvät valmentajat ja laadukas valmennus houkuttelivat RoPSiin”, Ylitolva sanoo.

RoPSin miesten edustusjoukkueessa pelaa paljon nuoria, korkealle tähtääviä pelaajia. Joukkueen luopuminen ykkösdivaripaikastaan saa monet miettimään omaa uraansa seurassa. 

Pystyykö Kakkonen antamaan tarvittavaa haastetta korkealle tähtäävälle pelaajalle? Sitä miettii myös tulevaisuuden lupaus Ylitolva.

”RoPS ei tule olemaan seurani ensi kaudella”, hän tokaisee.

“Kovat pelit ja vastuu kehittävät”

Ylitolva debytoi miesten edustusjoukkueessa kesäkuussa 2021. Nuoresta iästään huolimatta puolustaja on saanut paljon vastuuta ja peliaikaa joukkueessa. Ylitolva on päässyt näyttämään taitojaan myös maajoukkueessa.

”Onhan se harmi, että jouduimme luopumaan sarjapaikasta. Kakkosdivari ei kuitenkaan tuo tarvittavaa haastetta. Tavoitteeni ovat korkealla, joten lähden hakemaan sitä muualta, ja toivon saavani myös enemmän vastuuta.”

”Pitää päästä pelaamaan kovempia pelejä, ja sitä kautta saada kokemusta. Ensi kaudella pelataan etelässä.”

Ylitolva uskoo RoPSin nousevan takaisin Ykköseen, mutta se voi viedä aikaa.

Tämänkaltaiset muutokset seuroissa laittavat nuoret pelaajat suurien kysymysten äärelle. Ainakin puolustajana pelaava Ylitolva tullaan näkemään napapiirin alapuolella ensi kaudella.