Viihdyttäjä verkossa ja viheriöllä

20-vuotias nuorimies Phuc Luu on yksi sosiaalisen median aktiivisia käyttäjiä. Koiraluuna tunnettu Phuc tekee sketsivideoita, joita hän jakaa eri medioissa. Phuc innostui videoiden tekemisestä nimenomaan Vine-sovelluksen kautta, jossa tarkoituksena oli jakaa 7 sekunnin videoita.

Halusin tehdä Vine-sketsejä, kun ne näytti niin siisteiltä. Siitä se kaikki sitten lähti.

Sosiaalinen media on teknologian kehityksen myötä nykypäivänä iso osa ihmisten elämää. Varsinkin nuoret käyttävät sosiaalisen median eri alueita todella aktiivisesti ja taitavasti. Monet jakavat “somessa” kuviaan ja ajatuksiaan omasta elämästään. Sosiaalisen median kautta on myös nykypäivänä helppo nousta suosioon.

Phuc alkoi jakaa omia sketsejään Instagramissa aluksi pelkille kavereilleen, mutta hänen profiilinsa alkoi nopeasti kerätä suosiota. Koiraluulla onkin somessa suuria seuraajamääriä. Instagramissa Phucin videoita seuraa noin 18 000 ihmistä.

Facebookissa Koiraluulla on vielä tätäkin suurempi suosio, nimittäin hänen sivustaan tykkää jopa yli 30 000 ihmistä. Phuc on alusta alkaen tehnyt videoita omaksi huvikseen. Ideat videoihin hän saa omasta päästään.

Phucilla on Instagramissa huima määrä seuraajia.

Phucilla on Instagramissa huima määrä seuraajia.

Minulla on erittäin luova mielikuvitus ja toteutan ajatukseni välittämättä muiden mielipiteistä.

Videoiden tekemisen suhteen ei Phucilla ole erityisiä suunnitelmia.

Oikeastaan minulla ei ole selvää päämäärää. Teen vain videoita huvikseni ja menen flown mukana.

Videoiden ohella Phucilla on myös toinen rakas harrastus. Jalkapallo. Phuc on pelannut jalkapalloa aktiivisesti vuodesta 2004 lähtien ja tällä hetkellä hän pelaa helsinkiläisen jalkapalloseuran Käpylän Pallon riveissä miesten kolmosdivisioonaa. KäPa on tasokas joukkue, joten harjoituksia on myös useasti viikossa.

Joukkuetreenejä on kolme kertaa viikossa. Tämän lisäksi käyn silloin tällöin omatoimisesti lenkillä.

Käpylan Pallon ja SAPA:n lisäksi Phuc on pelannut FC Kontussa.

Käpylan Pallon ja SAPA:n lisäksi Phuc on pelannut FC Kontussa.

Tiukan harjoitusaikataulun vuoksi Phucilla on välillä hankaluuksia löytää aikaa videoiden tekemiseen.

Tällä hetkellä on hieman vaikeaa ajoittaa videoiden tekoa, koska välillä on aika kiireistä eikä kotonakaan ole aina rauhallista.

Tästä huolimatta on Koiraluu Instagramin ja Facebookin lisäksi ottamassa haltuunsa enemmän myös videopalvelu Youtubea. Sketsivideoiden lisäksi Phuc on tähän mennessä lisännyt kanavalleen hieman vakavempiakin videoita, joissa keskutellaan muun muassa suomalaisuudesta. Monet suomalaiset tubettajat tekevät kanavillaan erilaisia haasteita, joita myös Phuc on videoillaan tehnyt. Phuc onkin harkinnut yhdistävänsä kaksi rakasta harrastustaan ja tekevänsä jalkapalloaiheisia haasteita tai muunlaisia videoita Youtubessa.

On se kahden harrastuksen yhdistäminen käynyt mielessä.

 

Phucin taitelijanimellä tehdyllä Facebook sivulla tykkääjiä on melkein 40 000.

Phucin taitelijanimellä tehdyllä Facebook sivulla tykkääjiä on melkein 40 000.

Arsenalin keskikentän raatajaa Francis Coquelinia ihaileva Phuc etenee jalkapallourallaan hetki kerrallaan. Viime kaudella Helsingin piirin 4.divisioonassa SAPA:n riveissä pelannut Phuc pyrkii nostamaan tasoaan astetta korkeammalla sarjatasolla.

Tällä hetkellä tavoitteenani on vain yrittää pelata hyvä kausi 3.divarissa.

Teksti: Riku Hellanto

Riku Hellanto (Kuva: Julia Sivén)

Riku Hellanto (Kuva: Julia Sivén)