Työharjoitteluni

Viikko yksi, Radio Rock, 18.4.- 21.4.2017

Aloitin työharjoitteluni Radio Rockilla 18.4.2017 iltapäiväjuontaja Marcen harjoittelijana. Olin jo aiemmin käynyt tutustumassa tulevaan toimenkuvaani ja ensimmäinen päivä kuluikin lähinnä päivittäisien tehtävien kertaamiseen. Ensimmäinen viikko kului editointi-, soittolista-, ja lähetyksen tallennusohjelmiin tutustumiseen, sekä podcastien nettiin laittamisen opetteluun. Viikon aikana pääsin leikkaamaan DJ-vieraan haastattelun, tekemään ajolistaa, toimimaan oluenmaistajana, olemaan bikininkiinnityksen valvojan varamies ja julkaisemaan podcasteja, niin DJ-vieraasta Lauri Ylösestä kuin myös Arman Alizadin ja Miss Rock -kilpailun perustajan Jonna Schildtin vierailuista, sekä Radio Rockin illoissa juontavan Laura Vähähyypän tekemistä haastatteluista.

Uutta itselleni oli kaikki ohjelmat joita käytin. Niidenkin sielunelämään tosin pääsi nopeasti kiinni, mutta suhteellisen valtavassa kansiomeressä suunnistamisen opetteluun meni jokunen tovi. Rento meininki työyhteisössä sai harjoittelu alun sujumaan hyvin, vaikka hetkittäin koinkin harjoittelijalle ominaisia ‘teinköhän tuon hyvin’ ja ‘enpä minä paljoa tehnyt tänään’ -tuntemuksia.

Mukavaa oli päästä seuraamaan sivusilmällä ja korvalla myös muiden juontajien lähetysten valmistelua, tekoa, haastatteluihin valmistautumista ja ylipäätään radion arkea.

Suvi Kosunen