Työharjoitteluni

Viikko kolme, Radio Rock, 2.5.- 5.5.2017

Tynkäviikko= kevyt viikko. Ajolistat kuntoon ja kun ei uusia DJ-vieras podcastejakaan tällä viikolla julkaistu, niin sain keskittyä seuraamaan pääasiassa juontajien ja online- tuottajien työtä. Hiljaista istuskelua, puheensorinaa ja tajunnanvirtaa, näistä palikoista muodostuu niin radiolähetystä kuin materiaalia nettiin. Perjantain kunniaksi kuitenkin kohdalleni osui podcastin tekeminen terassi- aiheisesta haastattelusta, jonka raapustin kasaan viikon viimesenä tekonani.

Toisinaan kuuntelin tietokoneen syövereistä löytyviä vanhoja parhaita paloja lähetyksistä, valmiiksi tehtyjen ohjemien raakamateriaaleja tai haastatteluja. Oli hauska huomata, että vaikka takana olisi useampi vuosikymmen radiossa työskentelyä, tekstin spiikkaaminen vaatii useita ottoja ja fiiliksen mukaan joitain lauseita saattaa joutua toistamaan useita kertoja halutun äänenpainon saamiseksi.

Muita huomioita mitä tein viikon aikana oli esimerkiksi se, että kun aloitat keskustelun juontajan kanssa tarinaa riittää ja riittää. Ja muutamassa minuutissa on ehditty käydä useampikin aihe läpi.

Suvi Kosunen