Kulta, mikä on paitsio?

Tiistai-iltana yhdeksältä pärähtää soimaan taas se sama ärsyttävä tunnusmusiikki. Mies on vuorautunut päästä varpaisiin lempijoukkueensa väreihin ja sama pörröpää jauhaa televisiossa samoista asioista uudestaan ja uudestaan kädet huitoen. Taas alkaa pallon perässä juoksemiskausi.

Tämä jalkapalloksikin kutsuttu laji ei herätä valtaosassa naisväestöä mitään reaktioita. Se on vain pakkopullaa, jota seurataan poikaystävän tai sukulaisen vuoksi, ja mietitään kuumeisesti mikä se paitsio olikaan. Totta kai osa naisista haluaisi ymmärtää jalkapalloa, mutta miehillehän ei saa puhua, kun matsi on käynnissä.

Jos vakavoidutaan hetkeksi ja mietitään itse peliä naisten näkökulmasta, niin sehän on suoraan sanottuna tosi tylsää ja hidasta. Sain kyseiseen aiheeseen taustatukea muilta naisilta, joten en ole ajatusteni kanssa yksin. Aikuiset miehet juoksevat pallon perässä kuin koirat konsanaan ja itkevät, kun joku henkäisee niskaan. Paavin hautajaisissakin tapahtuu enemmän kuin jalkapallopelissä. Liian isoa kenttää videoidaan liian laajalta alueelta, jolloin pelaajat näyttävät muovisotilailta eikä niistä erota, kuka se parhaimman näköinen olikaan.

Uskon sanovani tämän monien naisten puolesta, mutta ainoa hyvä puoli on pelaajien ulkonäkö, sillä jalkapalloilijathan ovat tunnetusti maailmalla kuumimpia ja seuratuimpia. Hyvänä esimerkkinä voisin sanoa tähän David Beckhamin sekä Cristiano Ronaldon, jotka, uskokaa tai älkää, naisetkin tietävät ilman googlaamista. MM-kisat varsinkin ovat naisten kulta-aikaa, kun jalkapallomaailman kuumimmat tähdet kerääntyvät samalle kanavalle. Suomen pelejä on turha katsoa, kun he eivät edes menesty.

Antakaa naisille vapaat kädet muuttaa jalkapallon sääntöjä yleisöystävällisemmäksi. Silloin pienenisi peliaika, kentän koko sekä pelipuvut.

 

Toimittaja: Ilona Lämsä
Kuva: Aleksi Kylmälahti

Yksi kommentti artikkeliin ”Kulta, mikä on paitsio?

Kommentointi on suljettu.