HJK varmisti Veikkausliigan mestaruuden

 

HJK on uusi Suomen mestari vuosimallia 2018 päihitettyään Ilveksen Tampereella. Mestaruus on Klubille jo 29 ja jo seitsemäs kerta tällä vuosikymmenellä.

HJK marssi hyvin ylivoimaiseen mestaruuteen, voittaen 29 ottelusta 21, HJK pelasi myös viisi tasapeliä ja kärsi vain kolme tappiota. Kautta on jäljellä vielä 4 ottelua, jättäen HJK kärki Joao Klaussille mahdollisuudet rikkoa Veikkausliigan maaliennätyksen.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss onnitteli klubia ottelun jälkeen.

– Onnittelut HJK:lle. Pitkässä sarjassa he osoittivat olevansa paras joukkue. Sanoi Wiss Tamperelaiselle

HJK-ROPS 23 21.9. (1 of 1)

Kuvaaja: Mari Mäntynen

Veikkausliiga-mestaruus ei toki tarkoita että Klubissa asiat yhtään rauhoittuisivat. HJK:lla on paljon tehtävää ensikaudeksi. Veikkausliiga mestaruus on jo normaali oletus ylivoimaiselle HJK:lle ja seuran pitää huomattavasti parantaa suorituksiaan Euroopan seurakilpailuissa. Asiaa ei helpota se että Klubin jalkapallojohtaja Juho Rantala siirtyy toisiin tehtäviin, nimittäin Palloliiton huippujalkapallopääliköksi, ja päävalmentaja Mika Lehkosuon apuvalmentaja José Riveiros siirtyy ensikaudeksi FC Interin päävalmentajaksi.

Tämän lisäksi ei ole selkoa, missä Mika Lehkosuo valmentaa ensikaudella.

– En kyllä uskalla lähteä sanomaan yhtään mitään. Se voi olla lähipäivinä tai sitten se voi olla vuoden päästä. Toivottavasti vuoden sisällä valmennan taas jossain, Lehkosuo kommentoi asiaa HS:lle

Sen lisäksi että HJK:n pitää murehtia että mistä löytää uudet valmentajat ja jalkapallojohtaja, joutuu seuran johto myös ratkaisemaan viidentoista eri pelaajan sopimukset jotka ovat katkolla. 

Näihin pelaajiin lukeutuu muun muassa Nikolai Alho, Eetu Vertainen, Juha Pirinen, Hannu Patronen ja Faith Obilor.

Kuten lyhyestä listasta paljastuu, HJK:n lähes koko runko on vielä ilman jatkosopimusta.

Tulevasta seitsemästä kuukaudesta tulee siis hyvin mielenkiintoinen HJK:n osalta.

 

Toimittaja: Frans Danakas

Kuvaaja: Mari Mäntynen