Imatran Ketterä kovin odotuksin kauteen

Imatralla koettiin viime keväänä kovaa kiekkobuumia, Ketterä saavutti marraskuussa Suomen Cupin mestaruuden ja keväällä Mestiksen mestaruuden huikealla playoffesityksellä. Ketterä lähtee siis tulevalla kaudella puolustamaan mestaruuttaan. Joukkue on muuttunut osittain viime kaudesta, mutta se ei vaikuta heikentyneeltä huippuhankintojen ansiosta. 

Mestaruus oli Imatralle iso juttu, seuran tunnusvärit näkyivät katukuvassa ja Imatran Keskusta täyttyi kansanjuhlassa. Ketterän pelaaja Aku Kestilä pitää mestaruudessa myös hienona sitä, miten nopeasti mestaruus voitettiin, sillä joukkue pelasi vielä kaksi vuotta aikaisemmin Suomi-Sarjaa. 

Tuplamestaruuden jälkeen Kestilä ei näe, että olisi enemmän saavutettavaa tuplamestaruuden toistamisen lisäksi kentän puolella, vaan saavutuksia koettaisiin enemmän toimiston puolella. Joukkueella on kuitenkin edelleen nälkää viime kauden toistamiseen. Yksi mahdollinen uusi saavutus olisi kuitenkin runkosarjan voitto, joka on vielä saavuttamatta ja joukkueen materiaali on varmasti riittävää.

Joukkue on uudistunut viime kaudesta paljon, avainpelaajia muun muassa Jesse Juntheikki, Joona Jääskeläinen, Karolus Kaarlehto, Konsta Mesikämmen ja Sameli Ventelä lähtivät joukkueesta. Tilalle saatiin kuitenkin myös erittäin hyviä nimiä muun muassa Samuli Tervo, Jaakko Lantta, Roope Mäkitalo, Joel Olkkonen sekä Ketterän oma kasvatti kesällä NHL-varauksen saanut Santeri Airola. Jesse Juntheikin lähdön jälkeen Kestilä valittiin joukkueen uudeksi varakapteeniksi, Kestilä näkee saaneensa jo viime kaudella hyvin vastuuta ja pitää joukkueen muita keskushyökkääjiä sekä uusia hankintoja hyvinä. Kestilä toivoo vastuuta tulevan itselleen myös tulevallakin kaudella

Ketterän yksi tärkeä tuki on ollut myös yhteistyö naapurikaupungin seuran SaiPan kanssa ja yhteistyö jatkuu tulevallakin kaudella. Joukkueiden välinen pelaajaliikehdintä on ollut apu molemmille seuroille, kuten viime kaudella Ketterässä SaiPasta lainalla pelannut Karolus Kaarlehto näytti. Ketterän omissa sopimuspelaajissa löytyy myös useampi entinen SaiPan pelaaja. Viime keväänä Ketterä siirsi ensimmäisen Mestis-finaalin kotiottelunsa pelattavaksi SaiPan isompaan kotihalliin Kisapuistoon. Tapahtuma oli onnistunut, sillä ottelu oli loppuunmyyty ja molemmat seurat saivat tapahtumasta positiivista mainetta

Ketterä myös onnistui voittamaan SaiPan harjoituskaudella ja pelasi hyvän ottelun KooKoota vastaan, joka tuo kysymysmerkin Liigan ja Mestiksen tasoerosta. Kestilä on itse pelannut Liigaa Kärpissä, Pelicansissa ja Jukureissa ja sanoo molempien olevan vauhdikkaita sarjoja, mutta näkee Liigassa tarvitsevan vielä enemmän vauhtia liikkeeseen ja syöttelyihin.