HC TPS:n kannattaminen on ollut pienestä pitäen Jasper Mynttisen veressä: “Suunnan on nyt muututtava“

Jasper Mynttinen, 19 on ollut tuttu näky Gatorade Centerissä koko 2000-luvun. Huippuhetkenä on tietenkin sensaatiomainen mestaruus keväällä 2010. Keskustelimme Mynttisen kanssa TPS:n nykytilanteesta ja se sai nuoren herrasmiehen miettimään syntyjä syviä.

TPS on käytännössä ollut vitsi koko 2010-luvun, ja keskustelimme siitä onko TPS se sama seura johon Mynttinen nuorena rakastui?

– On siinä mielessä, että itse en ole elänyt TPS:n kulta-aikaa. Olen itse niin intohimoinen kannattaja, että menestys ei ole minulle se tärkein asia. Usko on edelleenkin kova siihen, että suunta muuttuu ja TPS nousee sinne mihin myös kuuluu.

TPS:n lähihistoria on todella synkkää luettavaa. Suomen mestaruus keväällä 2010. Sitä edellinen mitali on hopea kaudelta 2003-04. Miten tämä on mahdollista todelliselta suurseuralta?

– Luulen syyn olevan kultaisella 90-luvulla. Luulotauti iski organisaatioon, kun menestystä tuli joka kausi. Työnteko väheni huomattavasti organisaation sekä pelaajiston puolelta. Seuraan ollaan palkattu vääriä henkilöitä johtoportaaseen, josta seura on maksanut kovaa hintaa

Ongelmia on Turussa tällä hetkellä monia. Toimiston ongelmista on puhuttu jo pitkään, mutta onko se oikeasti se isoin ongelma?

– Pelillisesti suurin ongelma on pelitavan puuttuminen. Kalle Kaskisen aikana joukkueesta puuttui pelitapa lähes kokonaan. Nyt olisi syytä saada joku järki joukkueen rakentamiseen, ja saada luotua selvä pelitapa joukkueelle. Iso ongelma on myös siellä toimiston puolella. On palkattu vääriä valmentajia sekä toimistohenkilöitä. Tuntuu myös, että toimistolla ei ole riittävän isoa kunnianhimoa nostamaan seuraa ylöspäin. TPS merkitsee kaupungille todella paljon ja sen pitäisi myös näkyä kaikessa seuran työssä.

Mynttiseltä löytyy luottoa ja sydäntä TPS:lle eikä menestymättömyys vaikuta hänen kannattajuuteensa. Entä mitkä ovat välit kannattajien ja seuran välillä?

– Hyvinä ja myös vaikeina aikoina seison joukkueen takana. Positiivista palautetta Mynttinen antoi omistajille, jotka järjestivät muutama viikko sitten avoimen keskustelutilaisuuden. Seura on viime kausina alkanut paremmin kuuntelemaan meitä kannattajia ja se on ollut hieno huomata.

TPS:n isoimmat omistajat miljonäärit Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja laittavat seuran toimintaan paljon euroja. Pitäisikö miljonäärien avata lompakko kunnolla ja rakentaa kunnon superjoukkue?

– Mielestäni tämän hetkinen budjetti on riittävä tähän sarjaan, ja menestystä pitäisi tällä budjetilla tulla. Toki muutaman vuoden kuluttua tuleva seuran juhlakausi voisi olla semmoinen, että omistajat laittavat rahaa kunnolla likoon. Pääasia on kuitenkin se, että nykyisellä budjetilla pitää pärjätä hyvin tässä sarjassa ja siinä ei olla onnistuttu pitkään aikaan.

Marko Virtanen luotsaa TPS:ää loppukauden ajan. Mynttinen asettaa Virtaselle vaatimattoman mutta selkeän tavoitteen.

– 10 joukkoon on päästävä hinnalla millä hyvänsä. Samalla Virtasen on luotava pikaisesti joukkueelle pelitapa ja saada puolustuspeli kuntoon. Pelaajiston myös syytä ottaa itseään niskasta kiinni.

TPS:n tulevasta valmentajasta on pyörinyt jo paljon erilaisia huhuja. Mynttisellä on selvä näkemys siitä, että kuka valmentaa jatkossa ja nostaa seuraa ylöspäin.

– Mielestäni huhuissa pyörinyt Karri Kivi olisi loistava valinta. Kivellä on vahva pelisysteemi ja vaatimustaso huipussaan.

On aika unohtaa synkät ajat ja kääntää katse tulevaisuuteen. Missä ja millainen on TPS viiden vuoden päästä? Siihen on Mynttisellä isot odotukset.

– Toivon henkilökohtaisesti, että TPS taistelee tulevaisuudessa jatkuvasti mitalisijoista. Talous on toivottavasti paremmassa kunnossa ja yleisö alkaisi löytää jälleen kotiotteluihin. Olisi loistavaa myös, jos nuoret pelaajat kokisivat TPS:n hyvänä paikkana kehittyä ja myös kokeneet pelaajat haluaisivat tulla Turkuun.

 

 

Veikko Nurminen