HIFK kaatoi hallitsevan mestarin tiukassa ottelussa

HIFK ja HPK kohtasivat tiistaina Helsingin jäähallissa. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun kahden ottelun voittoputkessa. Helsinkiläiset kaatoivat hallitsevan Suomen mestarin lukemin 3-2

HIFK oli ottelun alussa selkeästi niskan päällä. Peli pyöri pitkälti hyökkäysalueella, eikä puolustus päästänyt HPK:ta helposti pois omalta alueelta. Ottelun avausmaali syntyi kun Iikka Kangasniemi riisti kiekon siiniviivan lähettyvillä ja hyvän laitaa pitkin nousun päätteeksi syötti kiekon maalin eteen kapteeni Jere Salliselle, joka laukoi kotijoukkueen johtoon. Erän loppupuolella vierasjoukkue alkoi päästä mukaan peliin ja ottelu muuttui todella tasaiseksi

Toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä. HPK:n Valtteri Puustiselta nähtiin erän puolivälin tienoilla erinomainen paikka, mutta HIFK vahti Frans Tuohimaa onnistui pääsemään laukauksen väliin.

Hetkeä myöhemmin HIFK pääsi kolmella yhtä vastaan hyökkäykseen ja viime kaudella HPK:ta edustanut Teemu Turunen laukoi paluukiekon maaliin ja tilanne muuttui 2-0

Vierasjoukkue lähti kolmanteen erään selkeästi takaa-ajo mielessä. Hieman ennen erän puoliväliä Turunen sai riistettyä kiekon keskialueella ja tarjoili kiekon Sebastian Dykille, joka viimeisteli kotijoukkueen kolmannen osuman.

Hetkeä myöhemmin vierasjoukkue sai avausosumansa, laitakahinan jälkeen HPK nappaa kiekon ja Valtteri Puustinen syöttää poikki kentän Santeri Lukalle joka laittaa kiekon takatolpalta sisään.

Vain puolitoista minuuttia myöhemmin Tommi Tikka kavensi hienolla rannelaukauksella tilanteen 3-2 ja HIFK turvautui aikalisään.

HPK kuitenkin jatkoi hallintaansa ja yritti vimmatusti tasoitusta. Muutama minuutti ennen erän loppua Puustinen otti ottelun ainoan rangaistuksen huitomisesta ja takaa-ajo vaikeutui. HIFK:lla oli hyvä mahdollisuus ylivoimalla ratkaista ottelu, kun Teemu Tallberg laukoi kiekon HPK-vahti Rasmus Reijolan kypärään.

HPK onnistui lopulta selviämään alivoimasta ja turvautuivat vielä aikalisään ja hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia. Vierasjoukkueella oli vielä hyvä maalinteko mahdollisuus aivan ottelun loppuun, mutta Tuohimaa onnistui ottamaan hyvän torjunnan ja pisteet jäivät Helsinkiin.