Tennistähdet saavat Australian kisoissa haastajakseen roihuavan metsäpalon

Australian metsäpalo sai alkunsa joulukuussa 2019. Tulipalo on myös uhannut Australiassa pidettäviä turnauksia, sillä 2020 alkuvuoden turnauksissa on jouduttu tekemään muutoksia palon takia.

Tulipalo sai alkunsa joulukuussa 2019 koillis australiassa ja on jatkunut edelleen tammikuussa. Tulipalo on aiheuttanut monia ongelmia paikallisten ihmisten ja eläinten populaatioon, mutta on myös tuonut ongelmia Australiassa pidettäviin turnauksiin.

Canberran kansainvälinen tennis turnaus sai alkunsa kuudes tammikuuta mutta jouduttiin siirtämään Canberrasta noin 600 kilometrin päähän, toiseen kaupunkiin. Päätös turnauksen siirrosta toiseen kaupunkiin tuli tenniksen ACT toimitusjohtajalta Kim Kachelilta sekä paikalliselta päätäntävallalta. 

Australian avoimet jotka pelataan 14 tammikuuta, ovat sen sijaan vakuuttaneet pysyvänsä aikataulussaan vaikka Melbournen ilmasto onkin saavuttanut “epäterveelliseen” tason. Turnausten vastaava Craig Tiley kertoi sää ennusteen näyttävän hyvältä ja vakuuttaa että he eivät odota myöhästymisiä kisojen suhteen.

Tileyn mukaan pelaajien, työntekijöiden sekä fanien terveys ja turvallisuus on prioriteetti, ja ovat ottaneet suuren määrän ylimääräisiä resursseja analysoinnin sekä monitoroinnin suhteen  jotta kisojen vaastavien prioriteetti olisi selvä läpi turnauksen. Paikalle saapuu meterologian sekä ilmaston laadun ammattilaisia analysoimaan kaiken datan jotta tapahtuman aikana oltaisiin valmiina suorittamaan tarpeellisiä testejä ilman laadun suhteen. 

Näkyvyys Melbournessa, joka isännöi vuoden Grand Slamin avajaiset tässä kuussa, on vähemmän kuin kilometri jossain osin kaupunkia, Victorian Metrologisen toimiston mukaan. 

Tennistähdet ovat ottaneet omat konstinsa käyttöön auttaakseen metsäpalojen uhreja ja avustaaksen metsäpalojen sammuttamisessa.

Tenniksen maailmantähdet Rafael Nadal, Roger Federer ja Serena Williams ottavat osaa näytösotteluun jonka tarkoituksena on kerätä rahaa metsäpalon sammuttamiseen Australiassa. Myös muut nimekkäät tennispelaajat kuten Stefanos Tsitsipas, Nick Kyrgios, Naomi Osaka sekä Caroline Wozniaki ovat myös mukana metsäpalon helpotuksen rahoituksessa.

Kyrgios on suunnitellut lahjoittavansa 106 puntaa jokaisesta ässäsyötöstään tammikuussa pelattavista kisoissa, auttaakseen paloista kärsiviä. Tällä hetkellä hänellä on jo yli 50 ässäsyöttöä.

ATP Cupin järjestäjät ovat myös ilmoittaneet jokaisen ässäsyötön turnauksen aikana keräävän 100 dollaria Australian Punaiselle Ristille metsäpalojen helpottamista sekä elpymistä varten Australiassa.