– Jalkapallo agentteja ei valvota asianmukaisesti, se on kuin villi länsi

Jalkapallo agentit ja suurseurat ovat päätyneet keskenään kiistaan joukkueen pelaajien suhteen. Agenttien omilla agendoilla on vaikutus seuroihin kuin myös faneihin.

Kun katsoo jalkapallojoukkuetta voi tehdä oman päätöksen siitä että kuka on niin sanotusti “pomo” seurassa. Johtajan roolin voisi päätellä olevan valmentaja taikka seuran omistaja kun hän pääsee kuviin, mutta pelaajien agentit ovat aloittaneet oman vallankumouksen verhojen takaa.

Jalkapallo agentit ovat kieltämättä tärkeä osa pelaajien uran rakentamisessa eikä kaikki ole tietenkään roistoja. Tästä on kuitenkin syntynyt trendi, agentit rakentavat oman palkkasoturi joukkonsa ja käyttävät heitä hyväksi varakkaiden seurojen kustannuksella.

Laatu pelaajien hinnat ovat nousseet vuosien varrella suuresti, mutta onko nämä hinnoittelut oikeutettuja vai onko pelaajien agenteilla motivaationa vain oma palkankorotus. Elantoa pitää myös agenttienkin tehdä se on ymmärrettävä, mutta kun puhutaan niin suurista summista, on helppo erehtyä siitä että mikä on oikeutettua ja mikä ei. 

Simon Jordan, entinen Crystal Palacen toimitusjohtaja kertoi The Sun:ille, joidenkin agenttien pyrkivän rakentamaan eristeitä seuran ja pelaajan välille, ja tämän motivaationa olisi raha.

Agentit pystyvät työskentelemään dualisuudella, tämä tarkoittaa että agentti voi työskennellä sekä pelaajan että myös seuran kanssa, ja saada maksua molemmilta osapuolilta. 

Simon kertoo myös että agentuuri maailma on ainoa osapuoli jonka ei tarvitse tehdä taloudellisia avustuksia itse jalkapallolle.

Agenttien “hinnoittelut” pelaajista eivät ainoastaan vaikuta seuroja taloudellisesti vaan vaikuttaa myös jalkapallon hiljaisia tähtiä, faneja. 

Joukkueet ostavat suurilla rahamäärillä pelaajia, joka jo itsessään luo suuria odotuksia, ja kun pelaajatkin ovat vain ihmisiä niin ei aina voi mennä niinkuin odotetaan. Mutta kun kyseessä on ison rahasumman pelaajia, niin heidän inhimillistä osapuolta ei muisteta helpolla, ja tästä kärsii fanit sillä heillä on omat odotuksensa ja vaatimuksensa pelaajalta. 

Pelkästään tämä voi helposti luoda myrkyllisen olosuhteen pelaajalle fanien kuin myös seuran kanssa. Kuten Paul Pogba, viime kausi ei mennyt Manchesterin punaisilla niinkuin on pitkään odotettu, ja kun kauden viimeinen ottelu oltiin pelattu punaisten koti kentällä, sai Paul Pogba kuin myös muutkin pelaajat kuulla kunniansa faneilta.

Pogban suuren palkan takia hänet otettiin silmätikuksi ottelun jälkeen kun pelaajat kävi antamassa faneilleen kunnianosoituksen. Ja tämä on juuri se ongelma mitä suuret palkkavaatimukset tuottavat.