Kolumni: Onko Brentford oikea osoite Marcus Forssille?

Suomalaishyökkääjän ura Brentfordin paidassa on lähtenyt vahvasti käyntiin, peliaika kilpailusta huolimatta. Forss on käyttänyt vastuunsa tehokkaasti, onnistuen tekemään kolmessa edellisessä pelaamassaan ottelussa maalin. Onnistumisista huolimatta Forssin peliaika on vähäistä ja joukkue pitää suomalaishyökkääjää penkinpuolella.

Mutta miksi? On käsittämätöntä, että Englannin toiseksi suurinta sarjaa pelaava Brentford pitää kuumana käyvää pelaajaa pois kentiltä ja jättää hänen panoksensa joukkueen eteen käyttämättä. 

 

Brentford pelasi 04.10.2020 sunnuntaina kotipelinsä Prestonia vastaan, jonka joukkue onnistui häviämään 2 – 0 puoliaika tuloksesta huolimatta lopulta 2 – 4. Tässäkin ottelussa Brentford piti Forssin täysin poissa ja reagointi joukkueella muutenkin takapakkien jälkeen oli erittäin kyseenalaista. Preston siirtyi toisella jaksolla hyvin nopeasti 3 maalillaan 2 – 3 johtoon ja tässä vaiheessa tarvittiin peliin uutta ilmettä. Brentfordin reaktio oli hätäinen ja joukkue vaihtoi 2 keskikenttää pelaajaa samanaikaisesti, jättäen Forssin penkille. Brentfordin toipuminen takaiskuista ei missään vaiheessa lähtenyt käyntiin ja joukkueelta puuttui koko toinen jakso hyökkäysvoima. Tätä olisi suomalaishyökkääjä joukkueelle tuonut.          Forss on lupaava hyökkääjä, joka ansaitsee ja tarvitsee peliaikaa, varsinkin tämänhetkisten näyttöjen jälkeen. Brentford on joukkueena hyvä paikka suomalaiselle, mutta jos rooli tulee olemaan vain vara hyökkääjä, on seuran vaihto ainoa oikea vaihtoehto. 

 

Tällä hetkellä Forss matkustaa Suomen U21 joukkueen mukana Ballymenassa pelattavaan Pohjois-Irlanti – Suomi otteluun, jonka jälkeen pikkuhuuhkajat pelaavat vielä yhden ottelun, ennen maajoukkuetauon päättymistä. Tauon jälkeen seuraava seuraottelu pelataan kotinurmella 17.10.2020, jossa viime esityksen jälkeen toivottavasti näemme Forssin kentällä.

 

Kirjoittaja: Miro Mellin

Mirojoakim@luukku.com