Kommentti: Veikkausliigan loppusarjojen pelaaminen on liki mahdotonta

Veikkausliigakausi on tulossa loppua kohden, mutta silti kukaan ei vielä tiedä miten, mihin ja milloin kausi tulee päättymään. Veikkausliigan tavoite on pelata neljä kierrosta jäljellä olevan runkosarjan jälkeen jatkosarjat, joissa pelattaisiin viisi ottelua per joukkue. Loppusarjojen jälkeen vielä Veikkausliigan toiseksi viimeisen pitäisi karsia liigapaikastaan Ykkösessä toiseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan. Kaiken tämän onnistuminen on lähestulkoon mahdotonta.

Otetaan heti ensimmäisenä ikävät tosiasiat. Koronavirus jyllää koko ajan vahvemmin Suomessa ja se tulee myös vaikuttamaan jälleen enemmän suomalaiseen kilpaurheiluun. Veikkausliiga koki ensimmäisen kolhunsa viime viikolla, kun TPS:n ottelu SJK:ta vastaan jouduttiin perumaan TPS-pelaajan koronavirustestin ollessa positiivinen. Runkosarjan viimeiset neljä kierrosta olisi tarkoitus pelata maaottelutauon jälkeen 11 päivän sisällä, joten TPS-SJK -ottelun työntäminen tuohon sekaan ei ole mahdollista. Tätä myöten Veikkausliigan runkosarjan päätöskierros tulee mitä ilmeisemmin siirtymään.

Positiivista on se, että Veikkausliigan läpivientiä korona ei ole tätä yhtä TPS:n pelaajan tartuntaa enempää häirinnyt. Joukkueiden sisällä tapahtuvat tartunnat silti tuskin tulevat jäämään tähän. Ja sehän tulee tuottamaan taas lisää päänvaivaa liigan konttorilla. Jos jokaisesta tartunnasta joukkue joutuu jäämään kahdeksi viikoksi karanteeniin, mitä TPS:lle kävi, Veikkausliigaa tullaan pelaamaan vielä ensi vuonna. Tästäkin syystä Veikkausliigakausi 2020 pitäisi saada mahdollisimman nopeasti ja siististi paketoitua. Tämä tarkoittaisi mielestäni sitä, että Veikkausliigan runkosarjan viimeiset kierrokset pyritään pelaamaan loppuun, jonka jälkeen kausi päättyy. Tähän ymmärtääkseni myös Veikkausliigan johdossa ollaan varauduttu.

Spekulaation aiheena se on melko turha, miten koko 27 ottelun sarja olisi pystytty kahlimaan läpi. Varsinkin, kun päätöksiä asiasta on tehty touko-kesäkuun vaihteilla. Näin jälkiviisaana voi silti sanoa, että pelejä olisi pitänyt pelata enemmän heinä-elokuun aikana. Nyt suurimmat otteluruuhkat tulivat syksyyn, jolloin myös hyvä ystävämme jyllää jälleen nousukiidossa.

Loppusarjojen peruminen olisi tietenkin suuri takaisku seuroille. Seurat menettävät rahaa ja lisäksi osalle joukkueista jäisi kaudesta varmasti todella hapan maku suuhun. Veikkausliigan mestaruus-, mitali- ja putoamistaisto käytännössä loppuisivat kesken, joka ei ole kenenkään etujen mukaista. Silti se näyttää olevan ainoa mahdollisuus.

 

Juuso Malinen