F1-harjoituksesta täydellinen pannukakku

Epävakainen ja sumuinen sää pilasi ensimmäiset vapaat harjoitukset.

Formula ykkösten oli määrä aloittaa viikonloppunsa tänään ensimmäisillä vapailla harjoituksilla klo 12:00 Suomen aikaa. Tunnin mittaisen odottelun jälkeen sessio päätettiin lopulta perua. 

Syyksi kerrottiin radalla vallitseva sankka sumu, jonka ansiosta lääkärihelikopteri ei pystynyt tilanteen vaatiessa lentämään, joten turvallisuustekijöihin vedoten ensimmäinen harjoitus jäi siis kokonaan ajamatta. 

Erityisen harmittavaa session peruuntuminen oli Mick Schumacherille ja Callum Ilottille, joiden oli tarkoitus tehdä ensiesiintymisensä virallisessa F1-sessiossa. Kyseiset herrat ovat tällä hetkellä Formula 2 -sarjassa ensimmäisellä ja toisella sijalla, Schumacherin johtaessa sarjaa. 

Schumacherille oltiin varattu ajoaikaa Alfa Romeolla, kun taas Ilottin oli määrä istahtaa Haasin puikkoihin. Alfa Romeota ja Haasia yhdistävät Ferrarin tarjoamat voimanlähteet, ja nämä kaksi nuorukaista kuuluvat puolestaan Ferrarin nuorten kuljettajien ohjelmaan.

Nürburgringin syksyinen sää tekee viikonlopun läpiviemisestä haastavaa. (Kuva: Charles Coates / LAT Images)

Monet odottivat vesi kielellä, että seitsenkertaisen maailmanmestarin, Michael Schumacherin poika Mick nähtäisiin tositoimissa radalla, mutta vallitsevan tilanteen vuoksi nuori saksalainen jää vielä toistaiseksi kiillottamaan kypäräänsä pilttuun puolelle. 

Alfa Romeo ja Haas eivät ole vielä tiedottaneet, saavatko herrat uuden mahdollisuuden iltapäivän toisessa harjoituksessa vai ottavatko tallin vakiokuljettajat omat paikkansa autoissaan. Schumacherin oli määrä ajaa Antonio Giovinazzin tilalla, kun taas Haasilla Ilottin oli määrä kurvailla Romain Grosjeanin autolla. 

Säätiedotus iltapäivän toiseen harjoitussessioon ei näytä tällä hetkellä paranemisen merkkejä, joten nähtäväksi jää, ajetaanko silloinkaan. 

Formula ykkösten perjantain toinen harjoitussessio on tarkoitus aloittaa klo 16 Suomen aikaa.