TOP-10 nuoret jalkapallotähdet (osa 1)

Sijat 10-6

 

  1. Phil Foden

Manchester Citya edustava 20-vuotias Phil Foden on yksi maailman lupaavimmasta keskikenttäpelaajista. Nuori englantilainen on jo vakuuttanut joukkueen päävalmentajan Pep Guardiolan. Guardiola on kertonut, että Foden on yksi maailman lahjakkaimmista junioreista, mitä hän on ikinä nähnyt. Foden on saanut yhä enemmän vastuuta erittäin kovassa ja laadukkaassa Manchester Cityn nipussa. Guardiolan sanojen mukaan Fodenista tulee seuran tuleva kapteeni ja hän tulee olemaan seuran kasvot. Seuran oma kasvatti on jo debytoinut Englannin maajoukkueessa. Foden on ollut hieman negatiivisesti mediassa esillä, sillä hän hölmöili maajoukkuetauolla joukkuekaverin Mason Greenwoodin kanssa tuomalla tyttöjä hotellihuoneeseensa, vaikka heillä oli tiukat korona rajoitukset. Siitä huolimatta Foden on erittäin kypsä ainakin pelikentällä ja ehdottomasti yksi lupaavimmista pelaajista. Jos hän pysyy ehjänä hänestä voi tulla suuri Valioliiga legenda.

 

  1. Ansu Fati

 

Barcelonassa häikäissyt vasta 18-vuotias Anssumane Fati on ollut ihmisten huulilla jo hetken aikaa. Jo seuraavaksi Messiksi tituleerattu Fati oli tämän kauden Barcelonan paras pelaaja ennen loukkaantumistaan. Hän voitti syyskuun parhaan pelaajan palkinnon Espanjan liigassa ja oli pelasi erittäin vakuuttavia otteluita Espanjan maajoukkueessa. Fati sijoittui toiseksi vuoden 2020 Golden Boy äänestyksessä. Voiton äänestyksessä vei Erling Haaland. Barcelonan johtoporras on sanonut tekevänsä kaiken, että Fati pysyisi Kataloniassa. Barcelonassa Fatin uskotaan täyttävän seuralegendan ja maailman parhaan pelaajan Lionel Messin saappaat, kun Messi lopettaa uransa Barcelonassa tai siirtyy muualle. Se ei tule olemaan mikään helppo homma, mutta Fatilla on kuitenkin kaikki edellytykset siihen ainakin jollain tasolla.

 

  1. Kai Havertz

 

Kesällä Chelseaan 80 miljoonalla siirtynyt 21-vuotias saksalainen Kai Havertz on yksi mielenkiintoisimmista nimistä tämän kauden Valioliigassa. Edellisellä kahdella kaudella Saksassa Bayern Leverkusenin riveissä vakuuttanut saksalainen ei kuitenkaan ole vielä täysin vakuuttanut Chelseassa ja alkukausi on ollut vaihteleva. Vastuuta on tullut paljon, mutta peliesitykset ja tehot eivät ole olleet vielä samalla tasolla mitä ne olivat Saksassa. Havertz on tehnyt yhden maalin Valioliigassa, sekä hattutempun Liigacupissa Barnsleyta vastaan pelaamassaan 17:ssa ottelussa. Mutta vaikeasta alusta huolimatta voimme odottaa tulevilta kausilta nuorelta saksalaiselta paljon. Valioliigan taso ja tempo ovat vielä astetta kovempi mitä Saksan Bundesliigassa ja useilla ulkomaalaisilla on mennyt hetki sopeutua Valioliigan tempoon ja fyysisyyteen ja uskon, että Havertzilla on vain sopeutumisvaihe menossa. 

 

  1. Matthijs De Ligt

 

Jo kasvattaja seurassa Ajaxissa kapteenina toiminut Matthijs De Ligt on luontainen johtaja. Hänestä tulikin nuorin kapteeni Mestarien liigan pudotuspelien historiassa vasta 19-vuotiaana. Se, että De Ligt ylipäätänsä toimi suurseura Ajaxin kapteenina vasta 19-vuotiaana kertoo paljon pelaajasta. 20-vuotias hollantilainen siirtyi viime vuonna Juventukseen 70 miljoonalla. De Ligtillä oli aluksi hieman hankaluuksia Juventuksen takalinjoilla ja virheitä tuli aika paljon, mutta tällä kaudella De Ligt on pelannut erittäin vakuuttavasti Andrea Pirlon alaisuudessa. Hollantilainen on kerännyt erittäin paljon kehuja joukkuetovereitaan Juventuksessa etenkin henkisestä vahvuudesta ja asenteesta. Muuan Cristiano Ronaldo on sanonut, että nuorella puolustajalla on loistava mentaliteetti ja johtamiskyky. De ligt voitti vuonna 2018 Golden boy palkinnon.

 

  1. Mason Mount

 

Chelsean oma kasvatti 21-vuotias Mason Mount on kerännyt paljon vastuuta Valioliigassa. Frank Lampardin luotto pelaajiin kuuluva Mount pelasi viime kaudella peräti 37, jossa hän teki seitsemän maalia. Mount on pelaa jo kolmatta kauttaan Lampardin alaisuudessa, sillä Mount pelasi jo lainalla kaudella 2018-19 Lampardin luotsaamassa Derbyssä. Nuorta englantilaista on verrattu hyvinkin paljon juuri Lampardiin. Englantilainen pelaa pääasiallisesti hyökkäävänä keskikenttäpelaajana, mutta pystyy myös pelaamaan laidassa. Mount on erittäin kovakuntoinen ja kova tekemään töitä, mikä on yksi syistä miksi vastuuta Chelseassa on niin paljon tullut. Jos Mount pystyy pelamaan tulevat vuodet samalla tasolla on seuralegendan paikka Chelseassa taattu.

 

Viljami Jurvanen