Kaavailut Ruotsin MM-rallin siirtymisestä Suomeen jatkuvat – Suomen MM-rallipomo selvittää asiaa parhaillaan

Helmikuussa Ruotsin Värmlannissa Karlstadin kaupungin alueella järjestettävä MM-rallikauden toinen osakilpailu on peruttu koronatilanteen vuoksi. Kilpailulla on pitkät perinteet ja se on toiminut yleensä ainoana lumirallina kalenterissa jo vuodesta 1950.

kuva: moottoriurheilu.tv

Nyt kansainvälinen autoliitto FIA ja WRC joutuvat hakemaan kovalla vauhdilla korvaajaa ja ensimmäinen yhteydenotto tuli Suomeen. Suomen MM-rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen kertoi Yle Urheilulle, että häneltä on kysytty, pystyisikö Suomi isännöimään MM-rallia kahden kuukauden varoitusajalla.

Tarkiainen arvioi, että kilpailun järjestämiseen tulisi kova kiire. Ongelma ei ole niinkään tapahtumaorganisaation muodostaminen, vaan viranomaislupiin ja terveysturvallisuuteen liittyvät asiat. Ruotsin ralli peruttiin nimenomaan, koska viranomaiset eivät antaneet lupaa tapahtuman järjestämiseen koronavirusuhan vuoksi.

– Meihin on oltu promoottorin puolelta yhteydessä ja kysytty tällaisesta mahdollisuudesta. Olemme luvanneet selvittää, onko se mahdollista. Aikataulu on melko tiukka, tässä on joulut välissä ja muuta. Ei tässä vielä kannata ruveta lippuja myymään, mutta tutkitaan asiaa, harkitaan ja pohditaan Tarkiainen kertoi.

kuva: rallism.fi

Mahdollisena korvaajaehdokkaana esille on nostettu Rovaniemen ympäristössä ajettava Arctic Lapland Rally, joka tunnetaan tutummin Tunturirallina. Lumisten olosuhteiden puolesta se sopisi korvaajaksi oikein mainiosti.

Maisemia täytyy tässä ruveta katselemaan, että missä se on mahdollista. Varmasti Lappi on yksi sellainen kohde, jota ilman muuta tutkitaan.

Jos kaikki menisi putkeen ja järjestäminen onnistuisi, se olisi toinen MM-ralli Suomessa perinteisen kesällä ajettavan Jyväskylän MM-rallin lisäksi.

Joonas Hietala, urheilutoimittaja
hietala.joonas@gmail.com