Stephen Curry huimaan ennätykseen koripallon NBA:ssa

Stephen Currysta tuli ottelussa New York Knicksiä vastaan kaikkien aikojen kovin kolmen pisteen heittäjä NBA:n historiassa. 

Teksti: Jaakko Servo

Curry on nyt tehnyt 2977 kolmen pisteen koria. Hän ohitti entisen ennätyksen hallitsijan Ray Allenin, jollakolmen pisteen koreja on 2973. Historiallinen kori numero 2974 syntyi kuuluisalla Madison Square Gardenilla, kun ensimmäistä erää oli jäljellä 7 minuuttia ja 33 sekuntia.

Allen pelasi viimeiset pelinsä kaudella 2013-2014. Currylla meni ennätyksen rikkomiseen vain 789 ottelua, kun Allenilla kesti ennätykseensä 1300 ottelua.

Peli keskeytettiin hetkeksi Curryn rikottua ennätyksen, ja joukkuetoverit Golden State Warriorsista riensivät onnittelemaan häntä kentälle. Vastustajajoukkue Knicksistä muun muassa tähtipelaaja Derrick Rose osoitti arvostusta taputtamalla korin synnyttyä. Myös yleisö nousi seisaalleen taputtamaan Currylle, ja useat entiset huippupelaajat onnittelivat häntä. 

Helsingin Sanomien mukaan Curryn seuratoveri Draymond Green huusi suoraan valokuvaajien edessä: “Tämä on suuruutta!”.

Warriorsin valmentaja, ex-huippupelaaja Steve Kerrin otti ennätyspallo Curryn korin jälkeen talteen. Pallo luultavasti päätyy Curryn kokoelmiin. Warriors voitti ottelun lopulta 105-96.

Curry tulee urallaan tekemään vielä monta kolmen pisteen koria, sillä hän on ollut tälläkin kaudella 33-vuotiaana hyvässä vireessä. Curry on pussittanut keskimäärin 16,2 koria ottelua kohden, joista 5,4 kolmen pisteen koria. 

Nykypelaajista esimerkiksi James Harden tulee mitä luultavimmin tekemään koreja ohi Allenin kolmen pisteen määrän. Hardenilla on tällä hetkellä 2509 kolmen pisteen koria, ja hän on kaikkien aikojen listalla neljäntenä.