Jalkapallon Liigacup palaa taas

Joni Kauko juhlii Liigacupin voittoa FC Lahden kanssa 2013 kuva: FC Lahti

Noin kuuden vuoden jälkeen Liigacup palaa jälleen jalkapallon ystävien iloksi. Liigacup sai alkunsa vuonna 1994, jolloin turnaus aloitettiin 15 päivä lokakuuta ja saatiin päätökseen 15 päivää myöhemmin.

Teksti: Jesse Hietikko

HJK nappasi Liigacupin ensimmäisen mestaruuden, ja myös seuraavasta neljästä turnauksesta matkasi pokaali kolmesti Klubin mukana Helsinkiin. Vuosina 2001-2003 kilpailua ei järjestetty, ja vuonna 2004 nähtiin jälleen ohjelmamuutos, kun Liigacupia järjestävä Jalkapalloliiga ry päätti muuttaa kilpailun ajankohtaa syksystä kevääseen. 

Vuonna 2005 Liigacupin kiertopalkinnoksi tuli kultainen lautanen, joka nimettiin jalkapalloikoni Sami Hyypiän mukaan.

 Viimeisimmän Liigacupin voittaja oli FC Lahti, joka kukisti vuoden 2016 finaalissa SJK:n rangaistuspotkujen jälkeen (4-3). 

Lahtelaiset isännöivät myös vuoden 2022 ensimmäisen Liigacup-ottelun 15 tammikuuta, kun vastaan asettuu FC Haka. Lahtelaisille Liigacup-ottelu on ensimmäinen 2128 päivään. Alkukauden ainutta jalkapalloa kotimaan tasolla voi seurata vielä helmikuunkin aikana. Turnauksessa on kolme lohkoa ja yhteensä 12 Veikkausliigajoukkuetta.

Teemu Tainio kuva: Ilta-Sanomat

Tainio: ’’Hyvää lämmittelyä kauteen’’

Liigacupin paluusta on spekuloitu, miksi se tuodaan juuri nyt takaisin, kun maailmalla jyllää pandemia ja onko itse kilpailussa tarpeeksi rahallista arvoa seuroille, mikäli yleisöä ei saa tuoda katsomoon.

“Ihan hyvä, että alkukaudeksi saadaan kovia pelejä ja tilaisuus testata pelaajia. Rahallisesti en usko, että kukaan katsoo Liigacupia siltä kannalta, vaan pikemminkin hyvänä lämmittelynä ennen kauden alkua”, summasi tilanteen FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio.

 VPS:n pitkäaikainen kapteeni Sebastian Strandvall sanoi Veikkausliigan haastattelussa, että Liigacup on hyvä alkukauden koetus ennen kauden virallista alkua.

“Toivon mukaan tulisi mahdollisimman laadukkaita ja kovatempoisia pelejä. Pelaajat ovat pelanneet lähinnä Ykkösessä, ja meillä on riittävästi taitoa ja ominaisuuksia, mutta parempaan tempoon totutteleminen vie aikaa.”