Roope Korhonen ja Anssi Viinikka: Yhteisiä SM-ralleja vuodesta 2020

Floppitaulun toimitus haastatteli rallin suomalaislupausta Roope Korhosta ja hänen kartturiaan Anssi Viinikkaa. Kiireiset miehet valmistelevat jo täyttä häkää ensi kautta – ja onpa Korhonen ehtinyt kokeilla kartturina oloa muuan Kalle Rovanperänkin kanssa.

Teksti Piia Utoslahti, kuvat roopekorhonen_ instagram.

Roope Korhonen on 24-vuotias rallilupaus, joka nuoresta iästään huolimatta on jo voittanut rallin SM-kultaa kartturinsa, 38-vuotiaan Anssi Viinikan kanssa.

“Rallikärpänen puraisi mummolan pihatiellä, ja kartingiakin kokeilin. Ensimmäisen rallin ajoin alaikäisenä, vuosi oli 2015”, Korhonen kertoo Floppitaululle.

Korhonen on ajanut Viinikan kanssa SM-ralleja vuodesta 2020 lähtien. He ovat olleet tiimi kolme vuotta.

Yhteisten ystävien kautta tutustuneet rallimiehet lähtevät intoa puhkuen ensi kautta kohti. Tavoitteista kysyttäessä ne ovat molemmilla selvillä:

“Otetaan auto haltuun ja ajaa nousujohteinen kausi  Toiveissa olisi, että pääsisimme testaamaan ensi kauden autoa jo tämän vuoden puolella lumella”, Viinikka vastaa, ja Korhonen on samaa mieltä.

Kartturin ja kuskin erot

Rallikuskin ja kartturin luonteet eroavat toisistaan. Viinikka myöntää olevansa enemmän pedantti ihminen, sillä hänen täytyy organisoida enemmän. Hän suunnittelee matkat ralleihin ja organisoi muutenkin kaikkia hänen ja Korhosen ympärillä tapahtuvia juttuja.

Korhonenkin myöntää myös olevansa pedantti, auton huollon suhteen.

“Onneksi minun ei tarvitse kuitenkaan organisoida niin kuin Anssin”, Roope naurahtaa.

Viinikan mukaan kartturina olemisessa parasta on nuottien lukeminen ja vauhdin hurmasta nauttiminen.

Korhonenkin on kokeillut kerran kartturina oloa. Hän oli San Marinon Rally Legends -tapahtumassa lokakuussa hyvän ystävänsä Kalle Rovanperän kartturina.

“Se oli oikein mukava kokemus”, Korhonen toteaa.

Roope Korhonen (vas.) ystävänsä Kalle Rovanperän kanssa San Marinossa Rally Legends -tapahtumassa lokakuussa.

Ralleja ajetaan kauden aikana ympäri Suomea. Lisäksi miehet käyvät yhdessä ajamassa viisi MM-rallia WRC3-luokassa.

Rallien ulkopuolella tavataan myös yhteistyökumppaneita ja valmistellaan tulevia ralleja.

Pelkkää rallia miesten elämä ei kuitenkaan ole. Roope opiskelee IT-alaa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa, ja Anssi toimii Scania Suomen asiakaspalvelupäälikkönä. Viinikka mainitsee myös, että kiireet unohtuvat kun hän menee kotiin: siellä odottavat vaimo ja kaksi lasta.