Otteluraportti: Leijonat taipui niukasti Tshekille

Sveitsin EHT-turnaus alkoi Leijonien ja Tshekin osalta Helsingin jäähallissa torstai-iltana. Ottelu päättyi lopulta Tshekin hyväksi 3-2.

Teksti: Olavi Ryhänen

Leijonat harjoitteli tiistaina Nordensköldinkadun harjoitushallissa
(kuva: Ellen Koskinen)

Ensimmäisessä erässä Suomi sortui jäähyilemään, kun Juhani Tyrväinen kampitti tshekkipelaajan jään pintaan. Tshekin ylivoima ei kauaa myllyttänyt, kun Matej Stransky laukoi kiekon ohi Emil Larmin.

Suomelle tarjoutui, myös ylivoimaa heti Tshekin maalin jälkeen. Suomi ei tätä onnistunut käyttämään hyväkseen. Tshekin Ondrej Beranek sen sijaan onnistui maalinteossa alivoimalla. Suomi sai ensimmäisessä erässä vielä mahdollisuuden kaventaa, kun Simon Hrubec sai pelin viivyttämisestä kaksiminuuttisen.

Toisessa erässä Suomi pelasi vahvasti. Maalipaikkoja tuli solkenaan, mutta maalit jäivät odottamaan itseään, vaikka maalipaikat olivat Suomelle 13-0.

Kolmannessa erässä Suomi nousi peliin mukaan, kun Elmeri Eronen laukoi kiekon viivasta. Kiekko kävi korkeuksissa miltei katon rajassa ja putosi ohi tshekkivahti Hrubecin.

Suomen loppukiri sai huonon käänteen, kun David Tomasekin laukaus viivasta ohitti Emil Larmin. Suomi haki kavennusta vielä ilman maalivahtia ja sai kavennettua pelin 2-3 Joonas Kemppaisen maalilla. Suomi painosti vielä viimeisen minuutin, mutta tasoitus jäi uupumaan. Tshekki voitti ottelun lopulta lukemin 3-2.

Päävalmentaja Jukka Jalonen oli tappiosta huolimatta tyytyväinen ottelun antiin.

“Oltiin tänään todella hyviä varsinkin viidellä viittä vastaan. Harvoin noin selvästi hallitaan noin hyvää joukkuetta vastaan kuin Tshekki, mutta tässä pelissä maalit ratkaisevat, ja niitä me ei tänään tarpeeksi tehty. Olen silti todella iloinen siitä, millaisella asenteella, sykkeellä ja  tekemisen meiningillä tänään pelattiin.”

Suomen ensimmäinen erä oli vaikea. ja Tshekki pääsi 2-0 karkumatkalle.

“Ei me yleensä olla hyydytty parista maalista. Kyllä se tiedettiin, että me pystytään tämä peli kääntämään ja oltaisiin voitukin kääntää. Ihan ei tänään riittänyt. Toinen erä oli huikea. 13-0-maalipaikat – se kertoo vähän, missä päässä lätkää pelattiin”, Jalonen kommentoi.