Kenen syy?

Semir Ben-Amor sai 18 ottelun pelikiellon ja menettää noin 25% vuosiansioistaan, hakattuaan legendaarisen Ville Peltosen. Samaan aikaa käskyn antaneet valmentajat Tomi Lämsä ja Tomek Valtonen, saivat kahdeksan ottelun toimitsijakiellon ja menettävät huomattavasti pienemmän osan liksastaan, kuin Semir. Menikö tuomiot oikein? Mielestäni ei.

Ajatellaan, että olet missä tahansa yrityksessä töissä. Pomo antaa käskyn, ja et toimi sen mukaisesti. Vähän ajan kuluttua huomaat, että sinulle ei olekkaan enään hommia tässä firmassa. Toinen vaihtoehto, teet niinkuin pomosi käskee. Yhtäkkiä huomaatkin, että olet poliisitutkinnassa ja jo ennen poliisien tuomiota olet saanut jo rangaistuksen ja että menetät noin ¼ vuosituloistasi. Samalla pomosi, kenen ohjeita olet vain noudattanut, on saanut yli puolet pienemmän rangaistuksen.

Mielestäni tässä tapauksessa sanktiot menivät väärinpäin. Valmentajille olisi ilman muuta kuulunut huomattavasti isommat rangaistukset, kuin pelaajalle. Semir Ben-Amor noudatti vain lähimmän pomonsa vaatimuksia, mitkä tässä tapauksessa olivat erittäin kyseenalaisia.