Mäntsälän Karatesta kohti kilpa-areenoja

148906_302092683210884_2084409199_n (2)

Kuva: Mäntsälän Karate

Urheiluhallin aamu valkenee hiljaisena. Alakerran tatamilla alkaa karatetreenit. Tänään otellaan, joten jalat sujahtavat suojuksiin ja kädet hanskoihin.

Pian kaikki ovat rivissä tatamin reunalla. Ohjaajan komennosta vyöjärjestykseen asettuneet karatekat kumartavat. Mäntsälän karaten lauantaitreenit käynnistyvät.

Janne ja Katja Koskinen perustivat Wado-Ryu-seuran vuonna 2004. Harrastajia on vuosittain noin 80, treenejä viidesti viikossa sekä lapsille että aikuisille.

Kymmenen vuoden aikana tehty työ on viime vuosina näkynyt myös kilpakentillä: SM-mitaleja on mm. hopea junnujen ja pronssi aikuisten sarjoista.

”Portugalin EM-kisojen (2012) ottelun EM-kulta on valmentajien suurin ylpeydenaihe”, Janne Koskinen kertoo.

Aamun harjoituksissa treenataan hyökkäyksiä. Suojat kahisevat tatamiin ja potkut viuhuvat. ”Ottelutilanteiden harjoittelu on tärkeää, sillä kilpailemalla täällä onnistutaan itse kilpailuissa”, Koskinen kertoo.

297831_180262475393906_1512142352_n

Kuva: Mäntsälän Karate

Nyt seurassa on neljä kilpailevaa ottelijaa ja muutamia nuoria kataajia. Lisäksi kaksi nuorta on mukana maajoukkueen haastajaryhmässä. Tulosten takana on pitkäjänteistä työtä ja ammattitaitoa.

Katja on suorittanut valmentajakursseja, ja kisoista on haettu kokemusta ja varmuutta. Karate ei ole tosiaan pelkkiä kilpailuja, mutta niillä on roolinsa: ”Kilpailut ovat tärkeitä koska ne tuovat mainosta lajille.”

Treenien päätyttyä harrastajat kehuvat Katjan ja Jannen omistautuneisuutta ja läsnäoloa. Ne ovat asioita, joilla menestytään myös tulevaisuudessa. Perustajat ovat toden totta omistautuneet seuralleen: ”Seurasta on tullut elämäntapa, se ei ole enää pelkkä harrastus.”

 

Lähteet:

http://www.wadoryunature.fi/?page=etusivu

http://www.mantsalankarate.net/

http://fi.wikipedia.org/wiki/Wad%C5%8D-ry%C5%AB