Muisto vain jää

Liverpool FC on kyntänyt syvissä pohjamudissa tämän kauden aikana. Viime kauden menestys Valioliigassa on jäämässä vain muistoksi. Valmentaja Brendan Rodgersin kesällä hankkimat pelaajat eivät ole onnistuneet punapaidoissa ja kaudesta on uhkaavaa vauhtia tulossa farssi.

Liverpool_FC.svg

Monet Liverpool-fanit ympäri maailman kuvittelivat erinomaisen viime kauden jälkeen, että loistokkuus palaa jälleen Merseysidelle. Viime kauden joukkue oli rakennettu erinomaisesti. Ongelma vain oli se, että se oli rakennettu vain ja ainoastaan yhden miehen ympärille. Miehen nimeltään Luis Suarez. Tämä urugualaisveijari oli punaisten pelin sielu. Joko hän aloitti hyökkäyksen tai oli sitä itse päättämässä. Mies jouduttiin kuitenkin myymään FC Barcelonaan, eikä korvaajaa ole löydetty.

Myös taloudellisesti tuottoisan viime kauden jälkeen Liverpool uudisti tähän kauteen lähdettäessä miehistöään rajusti. Ilmassa muhi katastrofin aineksia, mutta silti luotto oli kova. Palauttaisihan huippuvalmentaja Brendan Rodgers loistonpäivät takaisin.

Liverpool tuhlasi kesän siirtomarkkinoilla pelaajahankintoihin yli 116 miljoonaa puntaa, nimenomaan tuhlasi. Puolustusta vahvistamaan hankittiin Southamptonissa viime kaudella pelannut Dejan Lovren, mies on kuitenkin ollut lähinnä vitsi ja onkin kuluttanut penkkiä viime otteluissa. Sevillasta hankittu Alberto Moreno on ollut tyydyttävä vasempana puolustajana.

Keskikenttää vahvistettiin viime kauden jälkeen eniten. Joukkueeseen liittyivät Adam Lallana (Southampton), Lazar Markovic (Benfica) ja Emre Can (Leverkusen). Liverpoolin ongelma on juuri se, että keskikentältä löytyy niin paljon keskivertopelaajia, että Rodgers ei tiedä ketä peluuttaa. Peluutus alkaa pikkuhiljaa muistuttaa entisen Liverpool -valmentajan Rafael Benitezin kaikkipelaa -systeemiä.

Suarezin myynnin myötä joukkueen hyökkäyspäätä koitettiin vahvistaa. Pelkkä nimen Rickie Lambert kuuleminen saa allekirjoittaneen voimaan pahoin. Milloin viimeksi target-pelaaja on istunut Liverpoolin pelitapaan kiitettävästi? Lambert olisi varmasti ollut loistava pelaaja 80-luvulla, ei nykypäivänä. Lisäksi “Reds” luuli vahvistavansa hyökkäystään Mario Balotellilla. Mies on rauhoittunut viime vuosina, mutta niin on rauhoittunut myös maalitehtailukin. “Super Mario” on tykittänyt tällä kaudella tasantarkkaan yhden maalin ja senkin mies teki Mestarien liigassa. Tällä hetkellä todennäköisesti joukkueen tärkein pelaaja Daniel Sturridge on kärsinyt jo pitkään reisivammasta.

Viimeinen silaus floppikaudelle tapahtui viime viikolla, kun Liverpool jäi alkulohkoon Mestarien liigassa. Lohko oli helppo, sillä Liverpoolin piti taistella Baselia ja Ludogoretsia vastaan. Real Madrid paini lohkossa omassa kastissaan.

Jotta kausi on vielä pelastettavissa on tammikuun siirtomarkkinoilla tapahduttava jotain. Ensinnäkin joukkue tarvitsee maalinälkäisen hyökkääjän, joka pystyy ratkaisemaan tiukkoja pelejä. Yksi mahdollisuus voisi olla Porton kolumbialaishyökkääjä Jackson Martinez, joka pelasi viime kesänä hyvät MM-kisat. Silti, Martinezin hankinta olisi edelleen riski, jollaisia Liverpool otti kesän aikana.

Jottei Liverpoolin kaudesta tulisi täysi pannukakku, on Rodgersin saatava Liverpoolin pelissä keväällä aikaan ryhtiliike ja joukkueen on yllettävä europeleihin.