Jokerit FC:llä kunnianhimoiset tavoitteet: “Haluamme nousta mahdollisimman korkealle Suomen jalkapallokartalla”

Vuonna 2012 perustettiin JFC Helsinki niminen jalkapalloseura, joka nykyisin pelaa Jokerit FC nimellä. JFC aloitti matkansa 7. divisioonasta ja nykyisin seura pelaa Helsingin piirin 5.divisioonassa. JFC:llä onkin kovat tavoitteet tulevaisuuden varalle, joista joukkueessa pelaava Jesse Lintunen kertoo.

JFC markkinoi itseään kannattajien seurana. Joukkueessa puolustajana pelaavan Jesse Lintusen mielestä yhteisöllisyys näkyy seuran toiminnassa.

“ Seura myy jäsenkortteja ja kaikilla jäsenillä on äänioikeus. Kannattajia  kuunnellaan ja heidän mielipiteensä otetaan vakavasti” ,Lintunen kertoo

“ Jengi tuntee hyvin toisensa. Seura järjestää silloin tällöin pelien ulkopuolella jälkipelejä ja illanistujaisia, joihin kannattajat osallistuvat. Osa kannattajista ja pelaajista käyvät yhdessä katsomassa Suomen jalkapallomaajoukkueen pelejä  ja kävimme myös pienellä porukalla Budapestissä kannustamassa Unkari – Suomi pelissä.” ,Lintunen jatkaa

Iisa_Kinnunen_toimitusharjoitus_helsinki_Jokerit_FC (1 of 3)

Jesse Lintusen mielestä Jokerit FC on yhteisöllinen seura

Sosiaalisessa mediassa JFC onkin hyvin esillä. Seuralta löytyy Facebookissa vajaat 1800 tykkäystä. Myös seuran twitter ja instagram ovat esillä joukkueen toiminnassa. Lintusen mukaan seura yrittääkin saada toimintansa näyttämään ammattimaiselta.

“ Seuralla on sosiaalinen media hallussa. Koko ajan pyritään viemään toimintaa eteenpäin ja tuomaan uusia juttuja sisään. Joukkue paranee ensi kaudelle ja haussa on myös uusi vastuuvalmentaja, joka voisi kehittää toimintaa kokonaisvaltaisesti. Matalasta sarjatasosta huolimatta seuralla on kunnianhimoiset tavoitteet ja haluamme nousta mahdollisimman korkealle Suomen jalkapallokartalla. ”

JFC:n päätavoitteena on nousta tulevaisuudessa Veikkausliigan ja antaa kannattajille sekä pelaajille unohtumattomia hetkiä. Tämän eteen JFC tekee töitä 2-3 kertaa viikossa.

“ Kauden ollessa käynnissä meillä on yleensä on 2-3 harjoitusta viikossa, mutta se vähän vaihtelee. Helsingissä kenttä tilanne on tiukka. Myllypuro koetaan käytännössä kotikenttänä, koska siellä meillä on ollut eniten otteluita ja harjoituksia. Kontulan tekonurmella on myös ollut paljon pelejä” ,Lintunen sanoo

Iisa_Kinnunen_toimitusharjoitus_helsinki_Jokerit_FC (2 of 3)

Vaikka kausi on päättynyt. Lintunen silti pitää taitojaan yllä

Varat toimintaansa seura hankkii pelaajien kausimaksuista, kannattajajäsenyyksistä ja fanituotteiden myynnistä. JFC pyrkii nostamaan tasoaan ja kehittämään toimintaansa.

Entäs Lintusen henkilöiset tavoitteet ja minkälaisena pelaajana herra itseään pitää?

“ Tavoite on auttaa joukkuetta niin korkealle, kuin mahdollista. Jossain kohtaa saattaa taso nousta liian kovaksi ja peliaika vähenee, mutta se ei haittaa. Joukkueen menestys on minulle tärkeintä”

“ Pelaajana olen periksiantamaton pakki, jolla homma ei yrittämisestä jää kiinni. Erikoistun puhtaisiin liukutaklauksiin ja ilmatilan dominoimiseen.”

Teksti: Kaarle Tuomisto

Kuvat: Iisa Kinnunen