Näkökulma: Lukuisia elämäniloja tuottava frisbeegolf on tullut Suomeen jäädäkseen

Mikä olisi hienompaa aurinkoisena kesäpäivänä, kun ottaa kaverit mukaan ja lähteä pelaamaan kauniiseen Suomen luontoon frisbeegolfia? Aivan, ei mikään.

Frisbeegolfin harrastaminen Suomessa on tehty todella helpoksi, sillä kiekot eivät ole kalliita ja radat ovat yleensä erinomaisessa kunnossa. Frisbeegolf on samanlaisella systeemillä toimiva laji kuin golf, mutta paljon rennompi ja ei niin hienostoväen laji. Frisbeegolf on rantautunut Suomeen kunnolla vasta 2010-luvulla ja laji on ollut räjähdysmäisessä kasvussa jo pitkään. Frisbeegolfin harrastamisessa kaikkein hienoin asia on ehdottomasti se, että kun menet heittämään frisbeetä, niin ratamaksuja ei tarvitse maksaa.

Laji sopii erinomaisesti nuorison lisäksi myös aikuisille ja ikäihmisille. Ajatellaan, että nuorisojoukko lähtee kiertämään 10-väyläisen radan luontoon, niin liikuntaa kertyy radan aikana pari tuntia ja askeleita jopa 10 000. Saat myös pelin tuoman ilon lisäksi jopa päivittäisen liikunnan tarpeen täytettyä yhden ratakierroksen aikana. Myös ikäihmiset ovat lähteneet erinomaisesti lajiin mukaan, ja radalla ollaan sovittu monia ystävyyssuhteita. Vanhan liiton kansa arvostaa muutenkin luontoa enemmän ja vielä pieni liikunta siihen lisäksi takaa oivan nautintohetken.

Varjopuolia löytyy myös tästäkin lajista ja suurin haittapuoli on metsien roskaaminen ja ratojen rikkominen. Onneksi myös frisbeegolf kansalle on tullut jo pikkuhiljaa perinteeksi se, että radasta pidetään huolta kuin omasta lapsesta.

Yhteenvetona voimme kuitenkin todeta, että frisbeegolf tuo uusien ystävien lisäksi paljon elämäniloa ja myös fyysistä sekä henkistä hyvinvointia.

 

Veikko Nurminen