Kommentti: Jarmo Kekäläinen luottaa omaan näkemykseensä

Jarmo Kekäläinen pystyy tekemään rohkeita ratkaisuja jotka ovat toistaiseksi myös tuottaneet tulosta. Columbus Blue Jackets on päässyt viimeisten vuosien aikana nousemaan pudotuspeleihin ja ennen kaikkea voittamaan siellä myös sarjoja. Minkälaisia erikoiseksi luokiteltu GM Kekäläinen sitten tehnyt lähiaikoina?Palataan ensin Buffaloon ja kesään 2016 NHL:n varaustilaisuuteen. Lähes kaikki olettivat kärki varausten kolmikon olevan selvä. Auston Matthews, Patrik Laine ja Jesse Puljujärvi. Kekäläinen oli toista mieltä ja ilmoitti Pierre-Luc Duboisin Columbuksen varaukseksi kolmannella vuorolla. Puljujärven kohtaloksi tuli jäädä neljänneksi ja suuntasi Oilersiin. Varsinkin suomalaiset olivat pöyristeneet ja Kekäläinen saikin joka suunnasta rekkalastillisen sitä itseään. Jälkeenpäin on helppo sanoa kuka teki oikean ratkaisun. Dubois pelaa kaudesta toiseen pudotuspelejä Columbuksessa ja Puljujärvi tällä hetkellä Oulun Kärpissä. Kekäläinen siis tiesi jotain, mitä monet muut eivät tienneet.

Tämän vuoden varaustilaisuudessa koimme jälleen hetken jolloin tilaisuutta seuranneet median edustajat kaivelevat papereitaan. Ensimmäisellä kierroksella 21.vuorollaan Columbus varasi Jegor Tshinahovin. Avangard Omskin 19-vuotias hyökkääjä ei ollut päässyt kaikkien asiantujoiden listoille varattavaksi koko tilaisuudessa. Ei siis yllätys, että lähetyksen kommentaattorit eivät olleet varautuneet kertomaan ensimmäisellä kierroksella lisätietoja varatusta pelaajasta. Aika näyttää onnistuuko uhkapelaaminen, vai onko voidaanko puhua uhkapelaamisesta jos sinulla on etukäteen tulevista korteista tietoa mitä muilla ei ole?

Nostetaan vielä pelaajavaihto jonka taitava GM pystyi jollain kummalla juonimaan. Blue Jackets sai itselleen kilpailunhaluisen pisteitä tekevän kahden suunnan fyysisen hyökkääjän Max Domin ja lisänä kolmannen kierroksen varausvuoron tämän vuoden draftissa. Mitä Montreal Canadiens sai? Vuoden vanhemman viime kaudella 26 ottelua tehoin 1+3 pelanneen hyökkääjän Josh Andersonin. Mainittakoon että Domi teki viime kaudella  71 peliin 17+24 ja sitä edellisellä 72 peliä piste per peli tahdilla. Molemmilla pelaajilla on sopimukset katkolla. En pysty mitenkään kääntämään tätä Montrealin voitoksi. 

Rohkeita omaan näkemykseen perustuvia varauksia ja nerokkaita vaihtoja. Ja tuntuu löytävän aina pelaajia korvaamaan lähteneitä. Tämän lisäksi pelaajia hankitaan tarpeeseen, ei nimen perusteella tai entisten meriittien. Itselläni on vahva usko, että Kekäläinen saa vielä lähivuosina nimensä joukkueensa kanssa himoittuun Stanley Cup pokaaliin.

Frans Fonsen
20urh.frans.fonsen@heoedu.fi