Ässät voitti jäähyilystä huolimatta – Roni Hirvonen teki NHL-historiaa!

Karussa jäähysumassa tarponut Ässät kampesi kaksi pistettä − HPK:n Jared McIsaac loukkaantui ensimmäisessä liigavaihdossaan - 07.10.2020 - Ässät - HPK - LIIGA - Otteluraportti - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Kuva: C More Sport

Vanha fraasi “jäähyaitiosta ei pelejä voiteta” on todettu jääkiekossa osuvaksi monen monta kertaa. Eilisessä Ässien ja HPK:n välisessä kohtaamisessa tämän näkemyksen sai kuitenkin heittää romukoppaan.

Ässät oli ehtinyt jäähyillä pelin puolenvälin tienoilla jo yhteensä kahdeksan 2-minuuttista. Se sotki kotijoukkueen rytmin täysin kahdessa ensimmäisessä erässä. Vierailija HPK onnistui käyttämään ylivoimia myös hyödykseen, ottaen väkevän paluun liigakaukaloihin tehneen kokeneen Petri Kontiolan johtaman ykkösylivoiman turvin mukavantuntuisen 1-3 johdon. Puolustaja Elmeri Eronen paukutti näistä maaleista kaksi kappaletta.

Juuri ennen päätöserää Ässät sai kuitenkin tärkeän kavennuksen, kun tanskalaisvahvistus Nicolai Mayer onnistui kauden ensimmäisellään. Tässä vaiheessa 2-3 tilanne suorastaan mairitteli isäntiä, ottaen huomioon ottelun kulun.

Kolmannessa erässä jäähyaition ovet menivät viimein säppiin ja tahtipuikko siirtyi porilaisille. Tasoitus syntyi ajassa 47:15, kun Tommi Laakso runttasi kiekon reppuun maalinedustalta uransa ensimmäisellä liigamaalilla Jakob Stenqvistin tarjoilusta. Hämeenlinnalaisten maalivahti Daniel Lebedeff otti lopussa muutaman tärkeän torjunnan ja kierroksen ainoa ottelu venyi lopulta voittomaalikilpailuun saakka.

Ruotsin pääsarja SHL:stä Poriin hankittu “rankkari-spelialisti” Sebastian Wännström väläytti jälleen osaamistaan ja ratkaisi kikkavihkonsa avulla jo toisen kerran pisteet punapaidoille. Yksi piste lähti vierailijoiden mukana Hämeenlinnaan.

HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikainen oli johdon menettämisestä huolimatta suhteellisen tyytyväinen joukkueensa iltapuhteeseen lehdistötilaisuudessa:
“Ihan hyvä esitys meiltä, selkeä steppi eteenpäin pelillisesti. Ylivoimaan selkeytettiin rooleja ja se toimi”, Tiilikainen kommentoi. Hän kuitenkin lisäsi: “Olihan meillä paikkoja ratkaista tämä peli aiemminkin.”

Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli iloinen voitosta ja joukkueensa taistelusta, mutta jäähymäärä pisti hieman mietityttämään:
“Iso voitto noitten jäähymäärien jälkeen, vaikeuksien kautta voittoon. Kolmanteen erään löydettiin hienosti selkärankaa”, hän kommentoi.

Historian ensimmäinen

https://twitter.com/PorinAssat/status/1313946784130125825?s=20
Kuva

Isomäen illassa tehtiin myös NHL-historiaa. Koronaviruksen pitkittämän kauden takia siirretty ja etäyhteytenä järjestetty NHL:n varaustilaisuus ja sen toinen kierros käynnistyi samalla hetkellä keskiviikon kamppailun kanssa.

Toiselle kierrokselle povattu Ässien Roni Hirvonen sai jännittää kohtaloaan aina kolmannen erän puoleenväliin saakka, kunnes hallissa kuulutettiin Toronto Maple Leafsin varanneen nuorukaisen numerolla 59. Hirvosesta tuli näin kautta aikain ensimmäinen pelaaja, joka on yhtäaikaisesti pelannut ammattilaissarjan ottelussa, sekä tullut varatuksi NHL:ään.

“Kyllähän se (varaus) on ihan uskomattoman hieno asia! Maistuu todella hyvältä. Pienestä pitäen on tullut katsottua pelaajia, joita varataan änäriin ja nyt on sitten itse siinä asemassa. Ei muuta kuin Torontoa valloittamaan!”, Hirvonen kommentoi CMoren haastattelussa pelin jälkeen.

Molempien joukkueiden kausi jatkuu jo huomenna perjantaina kotiotteluilla, kun Ässät saa vastaansa Sportin ja HPK isännöi Lukkoa.

Torjunnat:
Linus Söderström 8+10+8+1=27
Daniel Lebedeff 7+8+12+1=28

Parhaat pistemiehet:
Jakob Stenqvist 1+1
Tommi Laakso 1+0
Nicolai Mayer 1+0

Elmeri Eronen 2+1
Petri Kontiola 0+3
Jere Innala 1+1

 

JOONAS HIETALA
20urh.joonas.hietala@heoedu.fi