Huuhkajat jäi Valkopunaisen jyrän alle – Kamil Grosickin avausjakson hattutemppu liikaa, Ilmari Niskanen avasi maalitilinsä komealla tavalla

Puola ryöpytti Huuhkajia Gdanskin illassa luvuin 5-1

Supertähti Robert Lewandowskin puuttuminen ei Puolan pelistä näkynyt.

Puola aloitti ottelun vahvasti, kun ottelussa Valkopunaisten kipparina toiminut Kamil Grosicki laukoi pallon vasempaan alakulmaan Jesse Jorosen yltämättömiin jo 9. peliminuutilla.

Sama mies rankaisi Huuhkajia uudestaan, vain yhdeksän minuuttia myöhemmin. Maali syntyi komean syöttökombinaation päätteeksi Grosickin laukauksella rangaistusalueen sisältä etuyläkulmaan.

Hattutempunsa Grosicki viimesiteli 38. peliminuutilla. Leo Väisänen pudotti pallon rangaistusalueen rajalla, josta West Bromwich laiturin oli helppo laittaa pallo maalin oikeaan alakulmaan

Puoliajalle lähdettiin 3-0 tilanteessa.

Toinen puoliaika

Toiselle puoliajalle Markku Kanervan joukot tulivat selvästi terävämpinä. Ilmari Niskanen pääsi kokeilemaan onneaan jo 46. peliminuutilla, mutta Puolan maalivahti Bartlomiej Dragowski torjui varmasti jalallaan.

Huuhkajien toisen puoliajan terävyys ryöstettiin nopeasti. Hertha Berliinissä pelaava hyökkääjä Krzysztof Piatek viimeisteli lukemiksi 4-0. Pelikellossa 53 minuuttia.

1. peliminuutilla Huuhkajat sai hetkeksi ilonaihetta, kun Ilmari Niskanen laittoi pallon upealla laukauksella oikeaan ylänurkkaan. Osuman syötti FC Augsburgissa pelaava keskikenttäpelaaja Fredrik Jensen. Maali oli Ilmari Niskasen ensimmäinen maajoukkuepaidassa.

Suomi pääsi toisen puoliajan lopulla vielä otteluun mukaan luoden useita maalintekopaikkoja. Tulosta ei kuitenkaan Huuhkajien osalta syntynyt. Sen sijaan toisessa päässä Puola viimeisteli ottelun loppulukemiksi 5-1. Ottelun ja Puolan viimeisen maalin viimeisteli siirtohuhuissa ollut Napolissa pelaava hyökkääjä Arkadiusz Milik.

Huuhkajat pelaa seuraavan kerran sunnuntaina, kun vastaan asettuu Bulgaria. Ottelu on Nations Leagueta.