Iso-Britannian oma “Koronavilkku” ei toimi kaikille iPhone käyttäjille

Britannian NHS COVID-19 sovellus on jumiutunut monille iPhone käyttäjille. Käyttäjät eivät saa avattua sovellusta.

BBC uutisoi, että käyttäjät ovat ilmoittaneet sovelluksen jumiutuvan latausnäyttöön. Sovelluksessa näkyy vain NHS:n logo ja mitään muuta ei tapahdu.

NHS on myöntänyt ongelman. Taho on julkaissut ratkaisun sivustollaan, mutta ei ole sanonut, mikä aiheutti ongelman tai milloin ongelma korjataan.

Apple ei usko ongelman olevan heidän päädyssään. He eivät ole nähneet ongelmaa muiden maiden samankaltaisissa sovelluksissa. Monet eri maat käyttävät samanlaista teknologiaa, joka on Applen ja Googlen suunnittelemaa. Teknologia ilmoittaa käyttäjilleen, jos he ovat olleet lähellä henkilöä, joka on ilmoittanut sovelluksen kautta saaneensa positiivisen testituloksen koronaviruksesta.

BBC:n uutisen mukaan osa käyttäjistä ovat poistaneet ja uudestaan asentaneen sovelluksen vian korjaamiseksi, mutta se poistaa hyödyllistä tietoa, kuten aikaisemmat paikat missä käyttäjä on käynyt.

NHS sen sijaan kehottaa käyttäjiä nollaamaan iPhonen sijainti- ja tietosuoja-asetukset. Taho myös suosittelee, että käyttäjät päivittävät iOS käyttöjärjestelmän uusimpaan versioon.

Jotkut BBC:n lukijoista ovat korjanneet ongelman pakottamalla sovelluksen kiinni, joka tapahtuu pyyhkäisemällä jumittunutta näyttöä ylös ja pois näytöltä ja käynnistämällä sen sitten uudelleen.

Ongelma ilmeni ensimmäisen kerran viime viikolla, mutta valitukset lisääntyivät alkuviikosta. Ongelman syy on kuitenkin vielä epäselvä.

BBC kertoo, että Iso-Britannian terveyden ja sosiaalihuollon osasto ilmoitti lausunnossaan olevansa tietoinen asiasta.

Statista verkkosivun mukaan vuonna 2019 Iso-Britanniassa 49,2 prosenttia väestöstä käyttävät iPhonea.

Lähde: BBC

Santeri Rantala