Suosittu relove second hand-liike sai kilpailijan tällä viikolla 

Flea Second-Hand shop                                                                                                                        Kuva: Anne Kaski-Klöve

 

 

Flea Second Hand shop on avattu viime viikolla osoitteeseen Iso Roobertinkatu 11. 

 

                  

 

 

Suomen tunnetuimpiin bloggaajiin lukeutuva Julia Toivola, 33, ja hyvä ystävä Nora Kyllönen, 26, perustivat keskelle Helsinkiä kaupan, joka myy vain trendikkäitä käytettyjä vaatteita.

 

  Avaraan tilaan on tulossa vegetyylinen kahvila vähän myöhemmin. 

Liikkeen omistajat Toivola ja Kyllönen ovat olleet yllättyneitä liikkeen saamasta suosiosta.

 

17.11. 12:00 

Viime viikolla on avautunut Helsingin Iso Roobertinkadulla 11, itsepalvelukirppis flea. Myymälä sijaitsee upeassa vanhassa rakennuksessa, eikä se näytä perinteiseltä kirpputorilta sisältäkään.

Uusi kirpputori on saanut runsaasti näkyvyyttä suomalaisten vaikuttajien somekanavissa. Liikkeen omistajat Toivola ja Kyllönen ovat olleet yllättyneitä liikkeen saamasta suosiosta.

 

Tila on korkea tila ja avara, ja avaran tilan vaikutelman omistajat haluavat myös säilyttää tilassa. 

– Ajatus omasta kirpputorista syntyi jo 17-vuotiaana, kun myin omia vaatteita, eikä kivan näköisiä kirppiksiä ollut, toinen perustajista, Julia Toivola, kertoo omassa blogissaan.

– Ihan spontaanisti tilan löytyminen ei onnistunut, sillä olin katsellut sopivaa tilaa jo 7 vuottan hän lisää. 

Toivolan kollega ja liikekumppani Nora Kyllönen on asunut Lontoossa, missä Second hand -trendi on erittäin näkyvä osa kaupunkikulttuuria.  Tämän vahvisti myös toimittajan oman tytär käydessään ennen korona-aikaa helmikuussa Lontoossa. He ehtivät muuten viimeiselle lennolle Lontoosta Helsinkiin. 

Anne Kaski-Klöve

Flean uusista  työntekijöistä kuvassa  on toinen. Heidät  on valittu yli 100 nuoren ryhmästä. 

 

Yleisvaikutelma Fleasta on tyylikäs. Avaruutta mitä omistajat ovat hakeneet liike tilalta löytyy runsaasti. 

Kuva: Anne Kaski-Klöve

Vihdoin se on auki fleasecondhand.com

Ajatus omasta Secondhand -yrityksestä on pyörinyt mieleni perukoilla lähemmäs seitsemän vuotta. Joskus vahvempana ja joskus miltei kokonaan haudattuna. Onneksi viime aikoina – ja varsinkin korona kevään aikana tuo kipinä otti kunnolla tuulta alleen, ja päätimme vihdoin ystäväni kanssa lyödä hynttyyt yhteen ja tehdä näistä ajatuksista kunnolla totta. 

On ollut todella ihanaa ja virkistävää puuhastella uutta.

 Julia Toivola kertoo blogissaan. Toki jatkan myös vanhojen ja minulle rakkaiden työ juttujen parissa – niistä en luovu.Melkoisen kiireinen syksy siis tulossa, mutta hyvällä tavalla. Kun avasimme Flean verkkokaupan, istuimme kahvilassa jännittyneenä läppärit kourassa ja patikoimme tuleeko yhtään tilausta. Fiilis oli melkein sama kun lapsena pitäessä synttärikutsuja ja pelkäät ettei kukaan tule paikalle. Niin paljon toivottiin, että tämä sivusto olisi muidenkin kuin meidän mielestä kiva idea. Onneksi se taisi myös sitä olla.

Se kuinka hyvän vastaanoton Flea sai osakseen, on lyönyt meidät molemmat aivan ällikällä. Tilauksia alkoi sadella sellaista vauhtia, että jo ensimmäisen päivän aikana iso osa tuotteista oli mennyt. Oli myös todella liikuttavaa saada kannustavia viestejä, supporttia kollegoilta ja lukea palautetta. Olin tuon koko avajaispäivän puhelimella/läppärillä ja hymyilin niin suurta hymyä, etten tiedä milloin naamatauluni olisi ollut moisella virneellä. Silmäkulmat kostuivat liikutuksesta ja mikä parasta – kaikki jotka ovat jo tuoneet/lähettäneet meille omia vaatteitaan myyntiin, ovat olleet niin ihania tyyppejä. Tekisi mieli tarjota pullakahvit jokaiselle ja jäädä juttelemaan. Upeaa porukkaa siellä, iso kiitos kaikille. 

 

Kahvila Tilassa on avarat ikkunat avautuvat suoraan Iso Roobertinkadulle. Isojen ikkunoiden ikkuna syvennyksestä on tullut sohvaryhmä asiakkaille. Pastellisävyt sopivat tilan maalattuihin seiniin oivallisesti. 

 

 

Korujakin Flean tuotevalikoimasta jo löytyy ja uskoisin valikoiman vain kasvavan. 

Iso Roobertinkadun 11 remontti on ollut valmis ja näkymä kadulle on erittäin siisti ja Eurooppalais henkinen. 

 

 

 

Näyteikkunat on erittäin isot, joten asiakkailla on mahdollista katsoa ikkunassa esillä olevia asusteita katu kävelyllä. 

Sisällä trekkeilla on runsaasti valikoimaa. 

.

Kuva: Anne Kaski-Klöve