Sydänvaivat päättivät Sergio Agüeron uran

Agüero oli tunteikkaana jäähyväisissään. Kuva: FC Barcelona Twitter

33-vuotias argentiinalaisjalkapalloilija kertoi keskiviikkona Camp Noulla pidetyssä pressitilaisuudessa lopettavansa uransa. Syynä lopettamiseen ovat sydänongelmat.

Teksti: Samu Rissanen

Sergio Agüero lopettaa jalkapallouransa sydämen rytmihäiriön takia. Agüero siirtyi kesällä Barcelonan riveihin vietettyään edelliset kymmenen kautta Manchester Cityssä. Hän ehti pelata Barcelonassa vain viiden pelin ajan, ja ainoaksi tehomerkinnäksi jäi maali Real Madridin verkkoon El Clásicossa. 

Viimeinen ottelu oli 1-1-tasapeli Deportivo Alavésia vastaan lokakuun lopulla. Argentiinalaishyökkääjä otettiin vaihtoon 42. minuutilla, kun hän istahti kentän pintaan ja alkoi pidellä rintaansa. Ottelun jälkeen sairaalasta tuli tieto, että Agüero on kunnossa. Pelikentille argentiinalainen ei kuitenkaan enää palaa. 

Agüero saavutti menestyksekkäällä urallaan yli 20 pokaalia. Suurimpia saavutuksia ovat Valioliigan voitto viidesti sekä Eurooppa-liigan ja Copa Américan voitot. Etenkin Manchester Cityn vuoden 2012 Valioliigan voitto kuuluu Agüeron upeimpiin hetkiin. Agüero ratkaisi Citylle mestaruuden Queens Park Rangersia vastaan, kun lisäaikaa oli pelattu 3 minuuttia ja 20 sekuntia.

Pressitilaisuudessa Agüero kertoi lopettamispäätöksensä olleen erittäin vaikea, mutta hän haluaa mennä aina terveys edellä, ja näin ollen lopettaminen oli järkevin vaihtoehto. Agüero itse teki kaiken mahdollisen, jotta hän olisi voinut palata pelaamaan, mutta lääkärien kehotus lopettaa ura oli viimeinen niitti argentiinalaisen päätökselle.

Paikalla tilaisuudessa oli muun muassa Barcelonan seurajohtoa ja Agüeron joukkuekavereita sekä valmentajia. Barcelonan seurapresidentiltä Joan Laportalta riitti vuolaita kehuja argentiinalaiselle.

“Olet ollut maailmanlaajuisesti arvostettu pelaaja ja kaikkien tuntema synnynnäinen maalintekijä. Sinua ei ole arvostettu ainoastaan jalkapalloilulahjojesi vuoksi, vaan myös ystävällisen luonteesi, sympaattisuutesi ja olemuksesi tähden”, Laporta hehkutti.

Lähde: Laliiga.com