Sami Jauhojärvi: “Suomalaiset hiihtäjät lähtevät hyvissä asetelmissa Pekingin olympialaisiin”

Pekingin olympialaiset alkavat toinen helmikuuta ja päättyvät 20 päivä. Maastohiihdon maailmancupia on jäljellä yksi osakilpailu Slovenian Planicassa 22-23. tammikuuta. 

Teksti: Jaakko Servo

Kun hiihdon maailmancupin kokonaistilannetta katsoo, miehissä Iivo Niskanen on listalla neljäntenä. Naisissa Krista Pärmäkoski on viides ja Kerttu Niskanen seitsemäs. Kerttu Niskanen osoitti vuodenvaihteessa kisakuntonsa olevan kovalla tasolla kahden hiljaisemman vuoden jälkeen. 

Myös Pärmäkoski on ollut läpi kauden tasaisen vakuuttava. Muista naisista muun muassa Johanna Matintalolta voidaan odottaa Pekingissä hyviä sijoituksia. 

“Iivo Niskanen Suomen mitalitoivo”

Entinen huippuhiihtäjä ja olympiakultamitalisti Sami Jauhojärvi kommentoi suomalaisten mahdollisuuksia tuleviin olympialaisiin. 

Entinen huippuhiihtäjä Sami Jauhojärvi odottaa tulevia olympialaisia.
Kuva: Sami Jauhojärvi Facebook

“Miehissä Iivolla on hyvät saumat kultaan. Naisissa täydellinen suoritus voisi riittää kultaan Kerttu Niskasella, ja MYÖS Krista Pärmäkoskella olisi tähän mahdollisuudet. Norjan Therese Johaug  ei ollut mukana Tour de Skillä, koska hän keskittyy olympialaisiin. Hän ja Ruotsin Charlotte Kalla tulevat olemaan pahoja vastustajia suomalaisille olympialaisissa.” 

“Yhdistetyn Ilkka Herola sairastui vasta koronaan, ja hänen kuntoutumisensa olympialaisiin onkin iso kysymysmerkki.” 

Jauhojärvi kertoo, keitä suomalaisia kannattaa pitää silmällä olympialaisissa ja keillä on yllätysmahdollisuuksia. 

“Ampumahiihdossa Tero Seppälä voi yllättää. Mutta mitali vaatii jo tuuria, ihan kenelle vaan. Esimerkiksi Seppälän tapauksessa on jopa hyvä, että nuorena ei voita liikaa. Tästä Matti Heikkisen 2011 Oslon MM-kisojen kulta on hyvä esimerkki. Jos nuoressa iässä voittaa jotain suurta,myöhemmin suurempi menestyminen voi olla hankalaa”, Jauhojärvi sanoo.