Vapaaottelija Edward Walls: “Tavoitteena UFC-kehä”

 

Ottelijana Walls on älykäs ja viihdyttävä. Kuva: Dolleyclew

Edward Walls on 27-vuotias vapaaottelija. Hän edustaa uutta suomalaista ammattilaistiimiä 03 Fight Teamia, johon kuuluu kaikkiaan seitsemän ammattilaisottelijaa. Miten korona ja sen tuomat rajoitukset ovat vaikuttaneet espoolaistuneen Wallsin treenaamiseen? 

Teksti: Jaakko Servo

Oletko keskittynyt treenaamaan jotain tiettyä osa-aluetta viime aikoina? Ovatko korona ja sen tuomat rajoitukset vaikuttaneet jollain tavalla treenaamiseesi?

“Koronarajoitukset ovat vaikuttaneet aika lailla kaikkeen. Harjoitteluun ja elämään  sillä on ollut iso vaikutus. Minun onnekseni olen kuitenkin päässyt treenaamaan Espoon Kehähailla, jossa meillä on niin sanottu “A-tiimi” eli ammattilaistiimi. Siellä olemme keskittyneet pitämään porukkaa aika pienenä vallitsevan tilanteen takia. Olemme saaneet pidettyä toisiamme niin sanotusti silmällä, pidettyä koronan mahdollisimman kaukana ryhmästä ja pystyneet jatkamaan treenaamista.”

Joulukuussa Iltalehti uutisoi Aleksi Toivosen ja Mikael Silanderin perustavan suomalaisen ammattilaisvapaaottelutiimin, joka kantaa nimeä 03 Fight Team. (Tiimin tarkoituksena on tehdä yhteistyötä salien, valmentajien ja ottelijoiden välillä.) Millä tavalla tämä yhteistyö on mielestäsi lähtenyt käyntiin ja miten kuvailisit toimintaa 03 Fight Teamin sisällä?

“03 Fight Team oli luonnollinen siirtymä itselleni. Olen aiemmin ollut Team East Frontin jäsen. 03 Fight Teamin tarkoituksena on nimenomaan edistää suomalaisottelijoiden näkyvyyttä kansainvälisessä ‘skenessä’. Tämä aukaisee muutenkin enemmän mahdollisuuksia kansainvälisiin kehiin. 03 Fight Teamista on paljon erilaisia hyötyjä, muun muassa sponsoroinnin tehostaminen. Kaikkein tärkeintä on, ettei pelkästään tiimiin kuuluminen ole riittävä osuus vaan se, että tiimit oikeasti pyrkivät auttamaan toisiaan. jokainen jäsen on silloin paikan päällä kun heitä tarvitaan, esimerkiksi sparratessa toisiamme.”

“Yhteistyö 03 Fight Teamin kanssa on lähtenyt hyvin käyntiin. Ensimmäinen tapaamisemme oli Pajulahdessa, jossa tapasimme suurimman osan tiimiin jäsenistä. Pidimme siellä ensimmäiset treenit ja niin sanotut avajaiset. Hyvillä mielillä toiminta on lähtenyt käyntiin ja veikkaankin, että lähitulevaisuudessa tuleekin todella isoja juttuja.” 

Jäikö joulukuun ottelusta skotlantilaista Aidan Stepheniä vastaan jotain opittavaa? 

“Ottelu oli hieman kaoottinen. Matsi oli ihan ok, mutta en ole missään mielessä tyytyväinen siihen. Todennäköisesti vaikka olisi tullutkin voitto, niin sekään ei olisi riittänyt siihen suoritukseen, mitä lähdin hakemaan. Stephen oli sinä iltana parempi ottelija ja siitä asiasta ei ole sen enempää sanottavaa. Jos ottelusta jäi jotain oppia käteen, niin pitäisi luottaa itseensä hieman enemmän. Ottelussa oli paljon sellaisia juttuja, mitä tein hyvin. Silti luovuin niistä, koska oma luotto ei  yksinkertaisesti ollut sillä tasolla, mitä olisi pitänyt. Mutta se siitä ja eteenpäin, ensi kerralla sitten paremmalla luottamuksella.”

Maaliskuussa saatamme nähdä Wallsin seuraavan ottelun.
Kuva: Edward Walls Facebook

Onko seuraava ottelu jo tiedossa ja jos on, niin milloin ja ketä vastaan? 

“Seuraava ottelu ei ole vielä sen enempää tiedossa, mutta mahdollisesti maaliskuussa ottelen seuraavan kerran. Katsotaan, millaiset sopimukset saadaan ja miten asiat järjestyvät Cage Warriorsin puolelta. Siihen ainakin tähdätään, ja vastustajasta toki ei ole vielä mitään tietoa.”

Minkälaisia tavoitteita, haaveita ja unelmia sinulla on? 

“Tavoite onkin edelleen päästä maailmankuuluun UFC-kehään. UFC on sellainen organisaatio, missä haluan nähdä itseni ottelevan joskus.Toivotaan, että neljän voiton päästä pääsisin niille raiteille, jotka ohjaavat minut UFC:hen. Stepheniä (Aidan Stephen) vastaan tulleesta tappiosta tuli suunnitelmiin pientä takapakkia, mutta nyt lähden rakentamaan kaiken uudestaan ja menen parempana ottelijana eteenpäin.” 

Edward Walls Faktat:

Pituus: 178 cm

Paino: 66 kg 

Ottelut ammattilaisena: 

Voitot: 10

Tappiot: 7