Kolumni: Onko Kaapo Kakko vihdoin tekemässä läpimurtoa?

Kaapo Kakko on pelannut nyt kolme vuotta taalajäillä. Vuodet ovat menneet enemmän tai vähemmän odotetusti. Viime kaudella nähtiin isoja harppauksia puolustuspään pelaamisessa, mutta tulos hyökkäyspäässä jäi kuitenkin puuttumaan. 

Teksti: Olavi Ryhänen

Kuva: Lotta Nieminen

 

Vahvat pudotuspelit keväällä pelasi “Kid line”, jossa Kakko antoi toivoa tulevaan. Gerard Gallant kuitenkin antoi katsomokomennuksen Kakolle kauden viimeisessä pelissä. Kakko sanoi haastatteluissa saavansa katsomokomennuksesta lisää nälkää ja halun näyttää ensi kaudella, mihin hän pystyy.

Harjoituskausi on Rangersin osalta pelattu ja Kakko on antanut tähän mennessä vahvat näytöt hyökkäyspäähän pelaten kuudesta ottelusta neljä tehoin 3+1=4. Piste per peli tahti antaa hyvät takuut siitä, että vihdoin voisi olla se kausi, kun Kakko paukuttaa huipputehot. 

Valmentaja Gerard Gallantilla on positiivinen tilanne Kakon kanssa, sillä hänet voi alkukauden näyttöjen perusteella laittaa ykkösketjuun yhdessä Mika Zibanejadin ja Chris Kreiderin kanssa. Kakko pelaa toisessa ylivoimaketjussa, joten ylivoima-aikaa ei ole niin paljon tarjolla.

Kakon jatkosopimus Rangersin kanssa on vain kaksivuotinen, joten mikäli hän janoaa lisää jatkoa Rangersin paidassa, on tulosta synnyttävä mahdollisimman pian. 

Viime vuoden pudotuspelit kasvattivat Kakkoa varmasti tähän kauteen. Mikäli Kakko pysyy pelikunnossa koko kauden, uskon siihen, että hän pystyy viimein olemaan myös tulosvastuullinen pelaaja Rangersissa. 

“Wow it´s a nice city” on vihdoin käynyt tutuksi, ja rutiinit New Yorkissa ovat varmasti löytyneet. Joukkue on lähes sama kuin viime kaudella, joten turvana ovat myös hyvät joukkuekaverit. 

Kakon ainoa vihollinen hänen hyökkäyspään onnistumiselleen on enää hän itse.